„Ta istus ühes Dallase restoranis, kui salateenistus ütles, et president Obama tahab temaga rääkida. Seejärel kuulis ta Osama bin Ladeni tapmise kohta“, ütles dokumentalist Peter Schnall CNNile antud intervjuus.

Schnalli sõnul ei tundnud Bush rõõmu. Kui ta midagi tundis, siis asja lõpetatust.

Schnall intervjueeris endist presidenti ühe dokumentaalfilmi jaoks, mis läheb eetrisse 11. septembri rünnakute 10. aastapäeval National Geographicu kanalil.

Dokumentalisti arvatas oli Bush intervjuu ajal väga emotsionaalne ning 11. septembri sündmustest väga mõjutatud.

Bush ütles antud intervjuus, et esialgu arvas ta tegemist olevat kergelennukiga ning järgneva reaktsiooni käigus mõtles ta, et põhjuseks saab olla kas halb ilm või et piloodiga juhtus midagi ebatavalist. Kuid siis sosistas Valge Maja personaliülem Andy Card talle kõrva, et üks lennuk tabas ka teist torni ning Ameerikat rünnatakse.

Kui Bush esimest korda rünnakust kuulis, oli ta ühe Florida kooli klassiruumis.

Bush käskis sõjaväel tulistada alla lennukid, mis ei vastanud Föderaalse Lennuameti nõudele võimalikult kiiresti maanduda.

Bush ei olevat mõnda aega päris kindel olnud, kas tema käsk põhjustas United Airlinesi lennu number 93 allakukkumise Shanksville'i lähedal Pennsylvanias.

Schnall ütles, et need olid otsused, mis Bush pidi tegema ning teda rabas, kui hämmingus Bush 11. septembri rünnakutest oli. Teda olevat segadusse ajanud see, et ei teatud, kes tegelikult vaenlane oli. Ei teatud, kas tuleb veel rünnakuid.

Arvestades poleemikat sissetungide pärast Afganistani ja Iraaki, kui ka üldisema terrorismivastase sõja üle, mis järgnes New Yorgi rünnakutele, küsiti Bushilt, kas ta kahetseb midagi.

Bushi vastus Schnallile oli, et ta vihkab seda küsimust ning Schnalli sõnul ei kasutanud ta isegi sõna „kahetsema“. Ta ei öelnud ka, et teeks nüüd midagi teisiti, kuid nõustus vastuoludega ning tema ostuste poolt põhjustatud eriarvamustega.

„Need otsused, mis ta tegi...(on püsivalt) muutnud meie elu ning tänapäeva maailma“, ütles Schnall.