Garage48 on ühendanud jõud muusikatööstuse konverentsi ja festivali Tallinn Music Week’iga. Garage48 Tallinn Music 2012 leiab aset kahekümne kolmandast kuni kahekümne viienda märtsini Ülemiste Citys.

Garage48 raames koguneb üheks nädalavahetuseks Tallinnasse Ülemiste Citysse nii Eestist kui välisriikidest sadakond vabatahtlikku tarkvaraarendajat, disainerit, turundajat ja visionääri. Üritusele on oodatud osalema nii üliõpilased kui ka juba kogenud spetsialistid. Nende eesmärgiks on pakkuda välja ideid, moodustada meeskonnad ja luua 48 tunniga 10-15 uut Interneti- või mobiiliteenust, seekord muusika ja meelelahutuse valdkonnas.

Pühapäeva õhtuks on eesmärk kõik uued tooted turuküpseks saada ja kasutajatele Internetis kättesaadavaks teha. Ürituse vältel nõustavad meeskondi oma ala parimad väliskülalistest spetsialistid.

Pühapäevaõhtusel galaõhtul, mis kantakse üle ka Internetis, valib võitjad investoritest ja muusikatööstuse ekspertidest koosnev žürii.
Viis parimat välja valitud uut toodet või teenust osalevad nädal hiljem festivali Tallinn Music Week rahvusvahelise konverentsi raames toimuval pitching seansil, kus projekte hindavad ja kommenteerivad rahvusvahelise muusikatööstuse tipptegijad ja võimalikud investorid.

“Seekordseks Garage48 teemaks valitud muusika on tegelikult laiem kui vaid teenused muusika kuulamiseks. Muusika alla läheb ka meelelahutus laiemalt, olgu selleks siis üritused, piletimüük, suhtlus fännidega, videoteenused, artistide parem turundamine või meelelahutusliku sisu loomine ja kättesaadavaks tegemine,” lausus Garage48 kaasasutaja Jüri Kaljundi. “Põhjamaadest on välja kasvanud mitmeid edukaid muusikaga seonduvaid tehnoloogiaettevõtteid. Kuna selles valdkonnas on kahtlemata potentsiaali, siis leiame, et on põhjust ka Eestis sellele rohkem tähelepanu pöörata.”

“Usun, et tehnoloogial saab ka Eestis olema oluline roll muusikatööstuse arengusuundade kujunemisel ja Eesti muusika rahvusvahelise potentsiaali elluviimisel. Muusikainimestel on aeg ühendada jõud tehnoloogiavaldkonna helgemate peadega,” ütles Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna. “Nüüd, kui meie regioonis on lõpuks kättesaadav ka iTunes’i muusikapood, suureneb inimeste teadlikkus muusika digitaalse ostmise osas. Loodetavasti saavad varsti kättesaadavaks ka Spotify ja teised rahvusvahelised teenused, kuid see on vaid asja üks külg. Jälgides seda energiat ja aktiivsust, mis praegu Eesti startup-maastikul ringlemas on, ei imestaks ma, kui Eestist areneks ka muusika valdkonnas välja mõni sama tuntud rahvusvaheline bränd kui Skype.”

Ürituse eesmärgiks on suurendada Eesti tehnoloogiamaailma huvi luua ja turule tuua tehnilisi vahendeid muusika ja meelelahutustööstuse jaoks. Lisainfot ürituse kohta leiab lehelt http://garage48.org/tallinn ning osalejate registreerimine algab 30. jaanuaril.

2011. aastal toimus Euroopa ja Aafrika  8 riigis kokku 11 Garage48 nädalavahetust, kus loodi 131 uut toote või teenuse prototüüpi. Kaks meeskonda, Qminder ja Campalyst, said seejärel ka investeeringu Euroopa juhtivalt tehnoloogiakiirendilt Seedcamp.

Ürituse peakorraldajaks on Garage48 Sihtasutus, mille asutasid 2010 kuus Eesti tehnoloogiaettevõtjat. Garage48 kaaskorraldajaks on Technopolis Ülemiste Targa Äri Linn , kus Tallinna üritus juba teistkordselt aset leiab. Garage48 Tallinn Music 2012 üritusele on õla alla pannud Garage48 hooajatoetajad Skype, Elion, Credit24, Briti Nõukogu ning see on osaliselt rahastatud EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest (ESF).

Tallinn Music Week on neljandat aastat toimuv muusikatööstuse konverents ja Eesti talendiesitlusfestival, millest võtab igal aastal osa ligi 250 rahvusvahelise profiiliga muusikaettevõtjat ja -organisatsiooni, et luua siin sidemeid Eesti ja meie lähiregiooni muusikafirmade ja artistiesindajatega. Tänavune sündmus leiab aset 29.- 31. märtsini Nordi Hotel Forumis ning muusikaklubides ja kontserdisaalides üle Tallinna linna. Festivaliprogrammis astub üle ligi 150 rahvusvahelise potentsiaaliga Eesti artisti ja ka arvestatav hulk välisesinejaid.