Võrreldes mullusega esitati konkursile enam kui kaks korda rohkem töid, kokku 120 riigist. Peaauhinnaga pärjatud fotograafid Taanist, Argentinast ja Hiinast said auhinnaks 10 000 dollarit. Lisaks kolmele peaauhinnale kuulutas žürii välja 15 kategooria võitjat, 50 teise koha võitjat ja viis auväärse mainimise (Honorable Mention) auhinda. Kõikide kategooriate võitjatele anti kingituseks mobiiltelefon Huawei P40 Pro.

„Sel aastal konkursile esitatud tööd on meid üllatanud nii fotode kvaliteedi kui ka neile jäädvustatud uskumatult liigutavate lugudega. Tegeleme järjepidevalt Huawei telefonide fototehniliste võimaluste parandamisega ja ootame juba suure huviga, millised saavad olema järgmise aasta võistlustööd,“ sõnas Huawei strateegilise turunduse juht Li Changzhu.

Auhindadega pärjati ka kohalike voorude võitjaid. Augustis välja kuulutatud Eesti vooru võitjaks sai sotsiaalmeedias korraldatud rahvahääletuse tulemusel Kreidy Naudre, kes esitas mustvalge portreefoto kategoorias „Näod”. Maailma parimate hulka Eesti töö kahjuks seekord ei jõudnud.

Huawei Eesti kommunikatsioonijuht Helerin Kukk selgitas, et konkursi „Next Image” eesmärk on inspireerida ja innustada mobiiliomanikke panustama ning looma uut visuaalset kultuuri. „Tänu nutitelefonidele oleme me kõik tegelikult omal moel fotograafid. „Next Image” annab nii professionaalsetele fotograafidele kui ka tavalistele inimestele uue platvormi ja võimaluse ühiskonnas parasjagu oluliste lugude rääkimiseks ning tunnete visualiseerimiseks piltide ja videote kaudu. Näiteks esitati sel aastal palju töid, mis keskenduvad lastele, naiste tugevusele, looduskeskkonnale ja sotsiaalsetele probleemidele,” selgitas Kukk.

Konkursi „Next Image” žüriisse kuulusid paljud maailmakuulsad fotograafid, sealhulgas Magnumi fotograaf ja kaasaegse fotograafia suurkuju Steve McCurry, Vene moefotograaf Elizaveta Porodina, Rootsi fotograaf ja Profoto kuraator Karolina Henke ning Kanada ekstreemspordifotograaf Reuben Krabbe. Nendega liitusid Huawei Consumer Business Groupi globaalne brändijuht Andrew Garrihy ja tarbijastrateegia turundusosakonna aseminister HU Changwu.

Konkursile sai Huawei nutitelefoniga jäädvustatud fotosid esitada kuues kategoorias: lähedal-kaugel (Near Far); head ööd (Good Night); tere, elu! (Hello, Life!); näod (Faces); jutuvestja (Storyteller) ja videoformaadi jaoks mõeldud kategooria Live Moments.

Tänavu esitatud fotode ja videote puhul kasutatud mobiiltelefonide esikolmikusse kuulusid Huawei P-seeria mudelid, mille puhul on seatud tehnoloogilisteks eesmärkideks just nimelt mobiilse fotograafia piiride nihutamine.

Taustast
Huawei nutifotograafia konkurss „Next Image” on osa 2017. aastal alguse saanud laiemast Next Image'i plaanist, mis on pühendatud mobiiltelefonide kasutajate inspireerimisele kogu maailmas uue visuaalse kultuuri loomiseks.


„Next Image” viitab fotograafidele, kes kasutavad uue põlvkonna tööriistu tipptasemel visuaalse sisu loomiseks ja levitamiseks. „Image” viitab nii staatilistele kujutistele kui ka uutele dünaamilise visuaalse väljenduse vormidele. Huawei Next Image'i kontseptsioon tahab esile tõsta visuaalse väljenduse valdkonna aastatepikkust innovatsiooni ja samal ajal toetada pealekasvavat fotograafiakoolkonda.


Konkursi „Next Image” auhinnad peegeldavad Huawei pühendumist kaasaegse fotograafia kunstilisusele. Varustades tulevasi fotograafe tipptasemel tehnoloogiaga, loodab Huawei pakkuda väljundit loomingulise inspiratsiooni visualiseerimiseks.
Jaga
Kommentaarid