Gaddafi surmatee alguseks sai telefonikõne, mille ta võttis Sirtest lahkumise hetkel ühele lõunas asuva tuareegi hõimu pealikule. Et prantslastele oli Gaddafi telefon n.ö. tuttav, saadeti hävitajad viivitamatult ründama linnast lahkuvat autode kolonni ja objekt saigi pihta ning tuli transporti vahetada...

Tšetšeenia presidendi Johhar Dudajevile said saatuslikeks ühe Venemaa Riigiduuma liikme kingitud USAs valmistatud telefon ja Kremlist isegi kõrgeimal tasemel kinnitatud valmisolek kõnelusteks. Signaal viimaseks nagu tuli ja kui Dudajev läks aprillis 1996 lagendikule, mida too telefon nagu nõotas, oli üleval üks Vene lennuk, mis kutsus kohale teise, mis saatis objekti suunas teele laseriga juhitud raketi ... 

Gaddafi võeti kinni haavatuna ja kaadritest on näha, et ühel hetkel ilmub suur püstol ja seejärel vinsklev keha tardub... Kuuba ja Boliivia geriljade juht Che Guevara võeti oktoobris 1967 kinni haavatuna ja päev hiljem ilmus tema kõrvale varem tapmise korralduse saanud mees ... Tapetud Gaddafi pea tuletas meelde samas asendis näidatud Rumeenia diktaator Nicolae Ceausescu oma, kes lasti sõjakohtu otsusel maha detsembris 1989.

Kui Gaddafi kõrvale pandi ka tema poja Moktassimi laip, meenutas see Nicolae Ceausescu ja tema naise Elena lebamist enne, kui laibad kinni kaeti.

Väidetavalt oldi ametlikul teatel ühel hetkel valmis Gaddafit matma Osama bin Ladeni eeskujul – merre, millest siiski loobuti. Kuna järgnevalt toimus ka lahkamine, võib küsida – kas matmisele läksid ikka kõik jäänused, sest näiteks Che Guevara laibal raiuti ära käed, et väidetavalt kontrollida kunagi võetud sõrmejälgi. Hiljem jõudsid ka käed Che Guevara (väljakaevatud keha jäänuste kõrvale) mausoleumi Kuubal.

Seda tüüpi tegelaste puhul on läbi ajaloo oldud huvitatud meeste ajust ja mine tea, sest Gaddafi oli omaette klass ektsentrik ja suure raha eest võib.objekti kehaga kõike juhtuda, millest saadakse teada palju hiljem.