Raivo Aeg ja Tarmo Türkson (punase lipsuga) kuuluvad kahtlemata kodumaise julgeolekusfääri kõige informeeritumate isikute hulka, keda sageli avalikult koos ei nähta. Jäädvustatule lisab kaalu aspekt, et nendega koos astusid majast välja Keskkriminaalpolitsei juht Eerik Heldna ja Norman Aas Riigiprokuratuurist.

Kas tegemist on rivaalide või koostööpartneritega? Raivo Aega (vasakul), kelle juhtida on Kapo, kisutakse hetkel päris sageli poliitikamaastikule. Kunagisest välisministeeriumi diplomaatilise turvalisuse osakonna ametnikust Teabeameti direktoriks kerkinud Tarmo Türkson võib oma ametit juhtides parasjagu rahulikult hingata. Hermann Simmi juhtumi järel pole uusi luureskandaale avalikkuse ette tiritud.

Nende meeste infopagasist ja juhitavate ametite tööst sõltub paljuski, millises riigis me homme ärkame. Loodame, et Eesti osutub ka tulevikus nii riskivabaks maaks, et kõik julgeoleku tippjuhid on võimalik samasse seltskonda lubada. "Arenenud (terrorismiohuga)" riikides on selline asi mõeldamatu.