Üritus on ju muidugi väga teretulnud, eriti ajal, kui eksperdid muretsevad, et inimesed muutuvad tigedateks, ei soovi enam kellegagi rääkida ja teretamise asemel tahaksid öelda hoopis midagi vürtsikamat.

Muretsema paneb mind aga selle kampaania juures hoopis bussijuhtide tervis.

Tallinna Transpordiameti andmetel sõidab Tallinnas igapäev ühistranspordiga üle 100 000 inimese, neist 46% bussiga, mis tähendab umbes 50 000 inimest. Üks bussijuht sõidutab igapäev sadu, kui mitte tuhandeid reisijaid.

Järelikult kui iga inimene hakkaks bussiljuhile bussi sisenedes tere ütlema, oleks bussijuht õhtuks enesega täiesti läbi ja peas ketrav tere-möla piinaks terve öö ja kolm järgnevat puhkepäeva.

Probleeme võib muidugi tekkida ka võõrkeelsete bussijuhtidega, kes eesti keelt ei mõista ja pidevast arusaamatust tere-terest võivad vihastuda, bussi peatada ja üldse töölt lahkuda.

Mis kõige hullem, lõpuks muutuks tere hoopis ahistamissõnaks ja keelataks ehk üldse ära. Loodame, et nii laiahaardeliseks see kampaania siiski ei kujune ja sõitjad teretaksid bussijuhte oma peas edasi, nagu nad seda senini on teinud.

Head teretamist!