Pealinna staadionitel ja harjutusväljakutel harjutab koos homme lisanduvate tantsijatega ühtekokku 713 kollektiivi, kuhu kuulub koos saatjate ja tantsijatega 11 500 peolist.

Neljapäeval saabuvad Tallinna laulupeolised, ühtekokku 1020 kollektiivi, kuhu kuulub enam kui 35 000 peolist. Lauljad, tantsijad ja muusikud majutatakse 47 Tallinna ja Harjumaa koolimajas, keskmiselt ööbib ühes koolimajas 450 peolist.

Peale kohalike kooride ja tantsurühmade osaleb peol ka üle poolesaja külaliskollektiivi välisriikidest. Koore tuleb nii Eesti naaberriikidest kui ka kaugemalt nagu USAst, Kanadast, Austraaliast ja Jaapanist. Tantsupeol osalevate külaliskollektiivide seas on teiste hulgas näiteks üks tantsurühm Austraaliast, Belgiast, Iirimaalt ja Luksemburgist.

"Oleme juubelipeoks igati valmis ning nädala jooksul toimuvate viimaste ühiste proovide käigus tuleb anda veel viimane lihv. See nädal saab olema eriline nii korraldajatele kui ka kõikidele esinejatele, sest mitme aasta töö ja pingutused kulmineeruvad hetketel, mil lauljad, tantsijad ja rahvamuusikud pikalt õpitut meist igaühega jagavad," kinnitasid laulupeo peadirigent Peeter Perens, tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste ning rahvamuusikapeo loominguline juht Juhan Uppin ühest suust.