Laulu- ja tantsupeo SA teabejuht Sten Weidebaumi sõnul muutuvad peo piletimüügi numbrid kiiresti, mistõttu tasub soovijatel piletid soetada juba nüüd. "Tänase, 2. juuni seisuga on tantsupeo kolmele etendusele saadaval veel 7000 piletit. Laulupeol kontserdiala jaguneb pingisektori ja üldala vahel, millest esimesse on saadaval veel pooled ehk ligi 5200 kohta. Üldalale jagub pileteid veel küllaga," ütles Weidebaum.

XII noorte laulu- ja tantsupeole on oodata lauljaid-tantsijaid kokku ligi 37 000, Laulupeol laulab täpsustatud andmetel ligi 800 kollektiivi ning tantsupidu toob kokku 585 kollektiivi üle Eesti. Poolamäel toimuval rahvamuusikapeol astub üles 52 rahvamuusikute kollektiivi. Kõige enam saabub osalejaid peole Harjumaalt ja Tallinnast.

Noorte laulupeo peadirigent Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja Margus Toomla ja rahvamuusika peo loominguline juht Juhan Uppin rääkisid pressikohtumisel, mis tänavusel noortepeol külalisi ootab ja kuhu on jõutud ettevalmistustega. Lisaks avasid tantsupeo ideekavandi autorid Meelis Kompus ja Maian Kärmas eesseisva peo kontseptsiooni. Noortepeo kunstnik Kerstin Hallik tutvustas ka peremärki ning peo visuaalset kontseptsiooni.

Pileteid XII noorte laulu-ja tantsupeole saad osta SIIT!