Kuna tean, et lasteaedadel pole raha just eriti palju, otsustasin kirjutada haridusametisse. Saatsin lasteaiast pilte WC-st, kus olukord on leebelt üteldes väga nutune.

Aga haridusameti suhtumine olukorda oli veel masendavam. Esmane vastus oli see, et nemad tegid fassaadi ja katuse korda (vahetult lasteaia fassaadi kõrval on suur auk, kus asfalt on ära vajunud) ja  ülejäänud on lasteaia enda asi, kuidas see korda saab. Soovitasin neil teha ka siseruumides remont ära või suurendada lasteaia eelarvet, kuna olukord võib lastele olla ohtlik. WC poti kõrval auk, kus lapsed võivad ennast vigastada (lapsed on ju sellised, kes kõike uurivad).

Tõenäoliselt tuleb saata lasteaeda tervisekontroll, kuna kahtlen sügavalt, kas WC vastab kõikidele nõutele. Kardan, et värvid, mis kasutati kunagi, on tänapäeval keelatud, kuna sisaldavad kahjulikke aineid.

Tundub, et lasteaial on ka probleeme sellega, et ei vasta tuleohutusnõuetele, vähemalt lastaia rühmatoal polnud tuletõkke ust ees. Huvitav miks? Tõenäoliselt sellepärast, et haridusametil on suva või nagu nemad vastavad, et nemad jäävad on seisukoha juurde. Lasteaia enda asi, kuidas olukorra lahendavad.

Minu soovitus lasteaia eelarvet suurendada pole ma mingit vastust saanud, pole saanud ka vastust lasteaia eelarve suuruse kohta, ja pole ka nime saanud,  kes vastutab selle eest, et eelarve nii madal on.

Kui haridusamet ei muuda oma seisukohta, tuleb mul väga täpselt uurima hakkata nõudeid lasteaedadele ja rikkumised näiteks tervisekaitsele edastada

Kiidan samas lasteia töökat personali, kes väga hästi on suutnud sellises tingimustes lapsi hästi kasvatada. Aitäh neile.

Haridusametil soovitaksin oma maja asemel remontida lasteaedu ja inimesed, kes heal juhul vastavad tuimalt, et neil suva, välja vahetada.