"Jalutasin täna Keilas Põhja [Pae – toim.] tänaval ning juba eelnevalt sellele tänavale jõudes vaatasin tee olukorda ning imestasin, kuidas selline asi endiselt võimalik on – lund pole juba vähemalt ööpäev sadanud," märkis lugeja.

"Edasi liikudes nägin prügiveoautot, mida autojuht ja tema kolleeg välja kaevasid. Auto oli osaliselt risti teel ja seetõttu ei pääsenud ka tänaval liikuvad autod prügiautost mööda," sõnas lugeja. Maanteeameti kodulehel on info pildina olemas, millises seisukorras tee olema peaks.

"Paljud Keila inimesed on antud olukorrast väga häiritud ja küsivad, kuidas saab selline olukord rahuldav olla? Isegi, kui tänavatel on näha, et sahk on sellest üle käinud, siis endiselt jääb maha kuni kümne-sentimeetrine lumekiht – teehoolduse kvaliteet on halvim, mis siiani aastate lõikes Keilas näinud olen," väitis lugeja.

Keila linnavalitsuse pressiesindaja Valdur Vacht ütles Delfile, et prügiauto ei jäänud kinni mitte Põhja, vaid Pae tänaval. "Tänavale on puistatud soola. Sool ja väikesed külmakraadid tekitab pudru, sellest ka keerulisemad teeolud. Täna on kogu päeva kogu tehnika olnud tänavatel ja seda pudru tõrjunud. Ka piltidel näidatud kohas töötab just praegu sahk."

Eile Põhja tänaval juhtunu oli Vachti sõnul halbade asjaolude kokkusattumus. "Teele puistatud sool ja buss, mis ei sõitnud oma marsruudil, vaid valis Keskväljakule tulekuks millegipärast kõige järsema tee, selle asemel, et sõita mööda tavapärast teed asfaldil," kommenteeris Vacht. "Pealegi tõmbas bussi välja sealsamas töötanud sahkauto."

Eelmine hooldaja suutis sarnaseid keerulisi olukordi tekitada ka mulluse tühise lumekogusega.
Keila linnavalitsuse pressiesindaja Valdur Vacht

Vachti sõnul ei ole Keila linnavalitsus võtnud seisukohta, kas tänavahooldajaga ollakse rahul või mitte. "Praegu keskendume tänavate korrastamisele ja liiklemisvõimaluste tagamisele. Kõik vihjed ja etteheited edastame linnavalitsusest kohe tänavahooldajale, kes on sellest aastast hanke võitnud Jaaksoni Linnahooldus OÜ."

"Püüame võrdselt hoolitseda nii autoga sõitjate kui ka jalakäijate võimaluse eest liigelda. Suviseid olusid tagada paraku ei jõua," nentis Vacht, kelle sõnul on uue tänavahooldaja tööd eelmise aasta omaga võrrelda raske. "Eelmine hooldaja suutis sarnaseid keerulisi olukordi tekitada ka mulluse tühise lumekogusega. Sel aastal on lumekogused eelmise talvega võrreldes märkimisväärselt suuremad."

Vacht kinnitas, et Keila tänavahooldajad teevad pikki tööpäevi ja juurde on võetud lisatehnikat. "Suurem sahkamine hakkab pihta öösel, kui liiklus nii palju koristamist ei sega. Lähipäevil hakkame keerulisematest kohtadest lund ära vedama," kinnitas Vacht. "Elanikelt palun vabandust ebamugavuste pärast ja mõistvat suhtumist tänavahooldajatesse. Sõiduolud muutuvad järjest paremaks," lubas ta.