Väitlema kogunesid Ivari Padar, Kaja Kallas, Anvar Samost, Kadri Simson, Paul Tammert, Kai Künnis-Beres ja Sven Sildnik.

Saatejuhid Lauri Hussar ja Andres Kuusk.

Saatejuhid küsisid IRLi ridades kandideeriva Anvar Samostilt, et kas tema „leping valijaga“ ei ole demagoogiline samm. Samost ütles selle peale, et demagoogiaga pole sellele mingit pistmist ja poliitik peabki andma valijale lubadusi ning seda võib nimetada ka lepinguks.

Innovatsioonist rääkides leidis Samost, et Euroopas on probleem  selles, et käib erinevate arengumudelite heitlus. Ta nentis, et on  riike, kus arutatakse kuidas töönädalat lühendada, kuid tegelikult peaksime arutama selle üle, kuidas midagi uut välja mõelda. „Peame innovatsioonile keskenduma,“ rõhutas ta.

EKRE kandidaat Paul Tammert ütles, et temale teeb jätkuvalt tuska ESM ning väitis, et sellega seonduvad kohustused ulatuvad aastakümnete taha. EKRE on välismaalastele maa müümise vastu, kuid Tammert sellega otseselt ei nõustunud, kuid tõi hoiatava näitena omaaegse ristirüütlite sissetungi.

Reformierakonna kandidaat Kaja Kallas rõhutas taaskord, et madalad maksud on see, mis majandust edasi viib. Kallas rõhutas, et Euroopa Liit ei ole rahajagamise masin. "Kui vaadata toetusi, siis ega need rahu ei too," väitis ta, lisades, et kõige suuremad protestijad on need, kes suurimaid toetusi saavad.

Iseseisvuspartei kandidaat Sven “Kivisildik“ Sildnik väitis, et praegune valitsus pole midagi teinud ning peatus ka keemiapilvede probleemidel.

Sildniku sõnul on Eestis halva töö üleküllus ning innovatsioon on kuradist, sest muidu tulevad ühel päeval robotid, kes võtavad inimestelt viimasegi töö ära.

SDE kandidaat Ivari Padar leidis, et Brüsseli poolset suuremat kontrolli on vaja. Probleem on see, et üks osa riike ei täida kokkuleppeid oma eelarvete osas.

Roheliste kandidaat Kai Künnis-Berese sõnul loodaks nende visiooni kohaselt uusi töökohti läbi rohelise majanduse ja rohelise töökohtade loomise. Rohelised panustaksid selles küsimuses taastuvenergiale ning taastuvenergia tootmine võimaldab viia inimesed tagasi linnadest maale.

Keskerakonna kandidaadi Kadri Simsoni hinnangul võiks olla Euroopas üks uus suur teema solidaarsus pensionide osas. See tähendaks, et rikkamad riigid aitaksid vaesematel pensione maksta, sest muidu on nii, et üks riik koolitab noori, kes välja rändavad ja teine kasutab tööjõudu.