"Nii kui märkasime, nii elimineerisime. See silt polnud meie poolt paigaldatud ega kooskõlas meiega või meie suhtumisega," kommenteerib Räägupesa juhataja Liina Freitag.

Kuigi silt sai kõrvaldatud juba eile hommikul, on Freitagi sõnul sellest täna palju kära olnud. "Kahjuks nii oli, et meie jaoks eilehommikune teema on kogu maailma jaoks tänane teema. Ei ole täna oma tööga saanud absoluutselt tegeleda," kommenteerib juhataja. Ta sõnul on ta päev möödunud kurjale kriitikale vastates telefonitsi, e-mailide kaudu ning ka facebooki kirjades.

"Hästi palju negatiivset on tulnud. Eestlase suhtumine on tolerantne ning hästi paljud kirjad ongi sisuga, et kui see rassistlik silt on meie pandud, siis meile enam sööma ei tulda," räägib Freitag facebookis pudisema hakanud ühtedest, mis on võimalikest madalaim arvustus.

Arvustuste hulgas on silti puudutavad süüdistused, mis juhataja sõnul sotsiaalmeedias levima hakanud pildi tõttu söögikohta tümitama ka hakkasid. Näiteks on kaks täna lõunast postitatud madalaima hindega arvustust järgnevad:

"Paneks null punkti kui saaks kohale, kus on uksel silt keelumärgiga "Nigger""

"Pakutakse Ameerika kiirtoidu, aga Afro-Ameerilastele ja muu tumedanaha inimestele ei lubatakse isegi sisse minna, rasistlik koht, mis ei peaks eksisteerima linnapildidl. Häbi."

Freitag ei oska pakkuda, kes selle sildi võinuks Räägupesa uksele paigutada. "Meie klientide seas on muust rahvusest kliente päris palju. See oli kellegi pahatahtlik... ei kujuta ette, miks sellist asja tehakse. Ei ole see meie ega teiste klientide suhtumine."

"Ei tahtnud eile ise ka otsima hakata, et kes tegi või mis oli," ütleb Freitag, et ei soovinud esialgu asja nö suure kella külge panna. "Isiklikult arvan, et sotsiaalmeediasse postitaja näol on tegemist sildi paigaldajaga. Kui ta nii rumal oli, et ise nüüd kiitleb, siis ehk tuleb ka välja."