Lisaks nendele lahkuvad egiptlane Essam Abd el Fatah (tunnistas tehtud vigu Austraalia-Jaapani mängus) ja brasiillane Carlos Simon (eemaldas küsitavas olukorras rootslase Teddy Lucici mängus Saksamaaga), kirjutab Eesti Päevaleht.

Turniiri jätkavad 12 kohtunike meeskonda, nende seas Luis Medina Cantalejo, kes määras kahtlase penalti Itaalia-Austraalia vahelises kaheksandikfinaalis.

FIFA presidendi Sepp Blatteri sõnul kurdavad treenerid MM-il eelkõige ebavõrdset kohtlemist. “Kui üks mängija saab vastase särgist sikutamise eest kollase kaardi, kuid järgmisel päeval pääseb alagrupikaaslane samast olukorrast karistuseta, siis mida peaksin sellele vastama?”

Mõned FIFA argumendid on tõesed, teiste õigsus on kahtlane. Arutelu Ivanovi ümber on kõige kärarikkam ning seda annabki vaadata mitmest vaatenurgast. Kui FIFA käsib säästa mängijaid vigastusest, siis oli Ivanovi soov vägivaldsed pallurid platsilt minema saata õigustatud. Kui aga FIFA andis MM-i eel märku, et tuleb kaitsta eraldi ka jalgpallistaare, oleks pidanud Deco ja Costinha väljakule alles jätma ja mängu ilu oleks säilinud, leiab Eesti Päevaleht.