FIFA on instrueerinud MM-il vilistavaid kohtunikke, et nad annaks simuleerijatele kollase kaardi, teatab AP.

Maailma parima vilemehe Gianluigi Collina mantlipärijaks peetava 32-aastase austraallase Mark Shield`i sõnul on simuleerimise avastamiseks ainus võimalus olla õigel ajal õiges kohas. “Petmise avastamine on üks raskemaid asju kohtuniku töös. Kui sa ei ole õiges kohas, siis on praktiliselt võimatu öelda, kas mängija kukkus ise või ta tõmmati maha,” sõnas käesoleva aasta MM-i noorim vilemees Shield. “Sa annad vea ja pärast kordusest avastad, et sind veeti ninapidi.”

FIFA president Sepp Blatter on toonud teise tõsise probleemina simuleerimise kõrval esile küünarnukkidega mängu peapallide hankimisel. “Ma andsin kohtunikele vaid ühe õpetuse — kaitske head mängu ja häid mängijaid sellega, et ärge laske küünanukkidega toorutseda.”

Samas avaldas Blatter arvamust, et sel aastal on kohtunikud MM-iks valmistunud paremini kui kunagi varem. “Kohtunike ettevalmistusprogrammis on osalenud rohkem inimesi ja mul on meie kohtunikesse usk. Samas on nad ikkagi inimesed ja inimolevused teevad vigu ning me peame sellega leppima,” lisas Blatter.