Algselt oli selgusetu, mille eest Rooney täpselt punase sai — kas Portugali kaitsjale Ricardo Carvalhole peale astumise eest või Cristiano Ronaldo lükkamise eest, kirjutab BBC Sport. Inglaste peatreener Sven-Göran Eriksson avalikustas aga pressikonverentsil, et eemaldamine oli Carvalhole peale astumise eest.

“Rääkisin väljakukohtunikuga peale mängu ja ta teatas, et punane oli Carvalhole tehtud vea eest,” sõnas Eriksson. “Pole oluline, kas Wayne tegi seda meelega või kogemata, nagu ta ise seda väidab. Oluline on, et Inglismaa ei asuks Rooney`t süüdistama. Ta on Inglismaa jalgpalli kuldne poiss ja te vajate teda 2008. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängudes.”

Argentiinlasest väljakukohtunik Horacio Elizondo näitas Rooney`le punast kaarti Inglismaa ja Portugali veerandfinaalmängu 62. minutil ning jättis inglased sellega tunniks ajaks vähemusse. Mäng lõppes 0:0 ja penaltiseeria võit viis poolfinaali Portugali.

Inglaste kapten David Beckham on arvamusel, et Rooney`le tehti Portugali mängijate poolt enne seda intsidenti viga, kuid inglaste ründaja jäi mehe kombel püsti ning seetõttu kohtunik portugaallastele viga ei vilistanud. Rooney on ise teatanud, et tal on väga raske edaspidi koos Cristiano Ronaldoga ühes klubis mängida, sest portugaallane tõttas selle intsidendi järel kohe kohtuniku juurde ja nõudis Rooney`le punast kaarti.

Rooney ja Ronaldo mängivad mõlemad Manchester United`is.