Agendi andmeil pole ükski vangidest FBI tagaotsitavate terroristide nimekirjas. USA asekaitseministri Paul Wolfowitzi sõnul loodetakse saada meestelt informatsiooni, mis kergendab saudi terroristi Osama bin Ladeni tabamist või paljastab al Qaeda uute Ühendriikide vastaste rünnakute plaane.

“Me otsustasime…, et tegu on inimestega, kellel võib olla tähtsat informatsiooni ja kes ise võivad olla olulised isikud,” ütles Wolfowitz.

Vangid, neli neist haavatud, jõudsid teisipäeva õhtul Kandahari rahvusvahelisele lennuväljale, kus neid hoitakse range valve all. 120 vangi mahutav kinnipidamiskohta ümbritsevad kõrged müürid ja okastraat.

Merejalaväelaste pressiesindaja kapten David Romley ütles, et haavatutele anti arstiabi ja nende vigastused ei ole eluohtlikud. Vangla ümbruses valvavad USA armee sõjaväepolitseinikud.

Romley keeldus vangide isikuandmeid avaldamast, kuid ütles, et mõned räägivad urdu keelt, mis on Pakistani suurimaks keeleks. Al Qaeda liikmete hulgas arvatakse olevat araablasi, pakistanlasi, tšetšeene ja teisi välismaalasi. Kõigilt võeti sõrmejäljed.

Vangide ülekuulamiseks on Kandahari lennuväljal vähemalt kaheksa FBI agenti.