Faktikontroll

Keskerakond annab oma programmis teada:

"Taastame tasustatud isapuhkuse. Tänu tasustatud isapuhkusele saavad mõlemad vanemad pühenduda lapsele ja kohaneda uue rolliga."


Kommentaar:

On aga kummaline, miks tahetakse taastada seda, mis on juba olemas? Isapuhkus taastati aastal 2013. Keskerakond näikse kopeerivat oma mulluste valimiste teksti?

Keskerakonna programmi koostajatel tasuks lugeda tasuta isapuhkusest rohkem siit:

1. jaanuaril 2013 jõustuvad
töölepingu seaduse sätted, mille järgi tasutakse isapuhkuse eest isa keskmise töötasu alusel ning lapsepuhkuse eest Vabariigi Valitsuse kehtestatud töötasu alammäära alusel.
  
Tasustatud isapuhkus
 

Alates 2013. aastast taastatakse isapuhkuse eest riigieelarvest tasu maksmine. Isapuhkuse tasu arvutatakse isa keskmise töötasu alusel, kuid mitte rohkem, kui on kolmekordne Eesti keskmine brutokuupalk üle-eelmises kvartalis.

Isapuhkust saavad isad võtta perioodil, mis vahetult eelneb ja järgneb lapse sünnile. Isal on õigus saada kokku kümme tööpäeva isapuhkust, mida võib võtta ka osade kaupa. Seejuures peavad kõik puhkuse osad jääma neljakuulisesse perioodi, mis algab kaks kuud enne arsti või ämmaemanda määratud eeldatavat sünnituse tähtpäeva ja kestab kaks kuud pärast lapse sündi.
 
Kümne tööpäeva pikkust isapuhkust on isadel olnud võimalik kasutada 2002. aastast.