No kui ei ole muust kui tagumikust, kleidi värvist ja poisipeast kirjutada, mis siis teha?
Isegi on veel hästi läinud, sest kriitika alt on täielikult välja jäänud Evelini flirtimine kätlemise ajal. Evelin, kõigepealt tuleb ikka ise olla nii, et ükski kriitik ei saaks kritiseerida. See, mis meeldib iseendale, ei pruugi ametiga kokku sobida. Lihtne ju, küsige nõu targematelt.

Hea, et keegi selle lõpuks välja ütles: „Mille poolest erineb Evelin Ilves Liis Lassist?“ Ja nüüd mõtelge, miks läks Liis Lass sinna peole? Miks süüdistatakse meediakajastusi? Meedia kajastab seda, mida on kajastada. Tühi kott püsti ei seisa ja vägisi armsaks ei saa. Ikka ise tuleb kõigepealt väärikas olla.

Ei kujuta jah hästi ette, et Rootsi kuningas või Inglise kuninganna või – võtame lähemalt – Tarja Halonen riiklikul vastuvõtul kedagi kallistaks. Või Helle Meri või Ingrid Rüütel? Kas keegi kujutab seda ette? See Ilvese-proua on küll praeguse presidendi imago nullija. Vaevalt Ilvest enam kunagi presidendiks valitakse.

President ei ole eraisik ja presidendi vastuvõtt ei ole erapidu. Tegu ikkagi riikliku, st avaliku ettevõtmisega. Ja kui on avalik, siis on piirangud arusaamatud. Inimesed tunnevad end halvasti? Mõned kindlasti. Ent kutse vastuvõtule on Eestis staatuse sümbol – ja kuidas siis oma staatust demonstreerida kui mitte läbi fotograafi objektiivi?

Inimesega käitutakse just nii, nagu inimene ise seda soovib. Kui Evelin käitub tšikina, siis võetakse ka teda kui tšikki. Nii lihtne see ongi.

Meil ei ole esipaari ja esimest leedit. Eesti riigile valiti president, tema naine aga tuli kaubaga kaasa. Keegi ei küsinud. Minu jaoks tundub see paradoksaalne, et mingi valitud kaubaga kaasa saadud subjekt saab rohkem tähelepanu kui president ise.

Kellele seda pidu siis vaja on? Presidendipaarile? See pingviinide paraad võiks ju olemata olla – jääks palju raha raiskamata. Andke see kokkuhoitud raha parem tulekahjude tõttu kodudest ilmajäänutele.

Kui proua Evelin aru ei saa, miks ta ei ole eesti rahvale omaks saanud, siis küsigu seda oma tarkadelt nõuandjatelt. Ei ole soliidsust, soojust ega leedilikkust. Pangu ometi mõni normaalse pikkusega seelik selga, milleks eputada minidega, see ei ole presidendiprouale sobilik.

Evelin Ilves ei käitu just kõige eetilisemalt, kui sekkub riigi juhtimisse. Ametisse on valitud president, mitte presidendi abikaasa. Evelin Ilvesel puudub rahva(esindajate) mandaat ja ametikoht. On lubamatu, kui kõrvalseisev isik sekkub ametkonna töösse. Otsuseid riiklike tseremooniate asjus langetab ikka presidendi kantselei, mitte mõne ametniku abikaasa.

Sellest ämbrist proua Evelin enam välja ei roni.