Tulejuhina õpin ja rakendan uusi teadmisi igas miinipilduri valdkonnas ning samas lihvin juba õpitud teemasid ja teen selle kallal tööd, et õpitu tuleks välja libedamalt ja oleks selge kui seebivesi. Olen oma relva endale hästi selgeks teinud ja olen väga tähtsal ametikohal. Olen miinipilduja rühma arvestaja.

Arvestaja on miinipilduja rühma peamine aju, kelle töö on välja arvutada, kui kaugele miinid tegelikult lendavad ja samuti arvutada, mida on vaja, et miin lendaks õige nurga all tellitud sihtmärgini.

Täna, 16. veebruaril ärgates olin teadlik, et mind ootab ees arvestusõppe oskuste lihvimine ja kordamine ning sidevahendite ja erinevate GPS seadmete kasutamine, mis aitavad teenistust lihtsamaks ja põnevamaks muuta. Kui kõik hommikused rutiinsed tegemised (võimlemine, hügieen ja söömine) selja taha jäetud, saab minna edasi tänase tunniplaaniga. Hommikune „lipule vaat“ ära tehtud ning välimusekontroll läbi viidud, algabki päeva esimene pool, milleks on arvestusõppe kordamine.

Enne esimest tundi tehti meile väike häire, mis oli mulle väga mokka mööda, sest see muutis päeva kiiremaks ja andis samas sellise mõnusa energiapõntsu, mis põletas ära eilsest rännakust tekkinud väsimuse.

Lõuna söödud, jätkasime harjutamisega - tegime läbi tulejuhi ja arvestusmeeskonna vahelise sidepidamise protsetuurid. Seejärel tegelesime edasi arvestusõppega. Õhtul toimub meil aga miinipilduri sidevahendite ja GPS seadme tundmine ning selle kasutamine.

Päeva plussid: pärast hommikust rutiini hüppas vahele häire, mis meeldis mulle väga. Tore oli, et sai meelde tuletada asju, mis juba ununema on hakanud. Teadmistega, millega pidevalt ei tegele, kipuvad ju meelest minema.

Päeva miinused: palju tunde siseruumides ning laua taga istumist.

Kokkuvõtteks möödus päev rahulikult ja täitis oma eesmärgi, sain selgeks ja kinnitasin endale vanu õpitud asju.