“Eurovision 2002” infovärav kasutatab esimest korda Eestis internetipildi rahvusvaheliseks levitamiseks firma Akamai tehnoloogiat EdgeSuite, mis võimaldab tuhandetel internetikasutajatel korraga jälgida lauluvõistlusel toimuvat, teatas BNS-ile AS Microlink Süsteemid.

EdgeSuite sai oma ristsed möödunud aasta 11. septembril, kui selle vahendusel jälgis New Yorgi World Trade Centeri tornide rammimist interneti vahendusel ligi 250.000 üheaegset kasutajat. Tallinna Eurovisiooni lõppkontserdi puhul prognoosivad korraldajad paar korda väiksemat koormust.

Kvaliteedi tagamiseks vahendavad videopilti rohkem kui 13.000 Akamai serverit. Iga interneti teel lõppvõistlust jälgida soovija suunatakse kõige lähema serveri teenindada, mis võimaldab eraldi juhtida ning tasakaalustada serverite koormust ja vältida olukordi, kus ühe serveri ülekoormus häirib kogu süsteemi tööd.

“Peale tehniliste aspektide on see projekt uudne ka projektijuhtimise mõttes. Kolme kuuga pidi tellija koostöös viie kohaliku ja rahvusvahelise partneriga avama õigeaegselt projekti esimese etapi. Järgneva viie kuu jooksul peame tagama õigeaegselt ning täpselt ettemääratud ajal ja mahus teiste etappide töö, kaasa arvatud süsteemi toimimise lõppkontserdi ajal,” ütles Microlink Süsteemide Eurovisiooni infovärava projektijuht Riina Einberg.

Projekti vahendusel on Eurovisiooni lõppkontserti võimalik jälgida nii Euroopas kui ka mujal maailmas.

Eesti Televisioon avas “Eurovision 2002” infovärava eelmisel reedel aadressil www.eurovision.tv internetis.