Avalik-õigusliku Eesti Televisiooni (ETV) alustab ETV mõned päevad enne hääletust, kui ekraanile tuleb traditsiooniline teledebatt. «Samas ei plaani me stuudiosse kutsuda «ei»- ja «jah»-mehi või rääkida piimatoetustest - ekraanil on eri elualade arvamusliidrid, et arutleda, mida referendumipäev eestlastele tähendab,» tutvustas ETV programmijuht Ainar Ruussaar.

Samuti on ELga seotud augusti keskel algava ja teletähe Urmas Oti juhitud saade eestlaste 12 iseseisvusaastast seotud Euroopa Liiduga. Vestlussaate raames on Oti külalisteks seitse väljapaistvat eestlast, kellest enamiku valivad televaatajad ise.

Ka hääletuspäeva õhtul näitab ETV juba traditsiooniks saanud ööstuudiot, kus antakse vaatajatele reaalajas teada hääletustulemusi ning lastakse politoloogidel tulemusi kommenteerida.

Kanal 2 programmijuhi Olle Mirme sõnul tasub tähele panna septembri alguses nende eetrisse tulevat viieosalist saatesarja, mida juhivad teleajakirjanik Ingrid Sembach-Sakkias ning Postimehe välistoimetuse juht Erkki Bahovski. «See on suurim ja säravaim europrojekt,» kiitis Mirme.

Saate produtsendi Toomas Lepa sõnul külastas võttegrupp teisi liituvaid riike - Poolat, Tshehhit, Ungarit, Slovakkiat ja Leedut - näitamaks, mida liitumisest neis riikides arvatakse

TV 3 on seni euroliidu temaatikat regulaarselt läbi suve kajastanud - juunis alanud erisaade «Lihtne otsus» (väitlus- saate juht on Urmas Reitelmann) jätkub suvehooaja lõpuni.

TV 3 programmijuht Jüri Pihel ütles, et peagi jõuab eetrisse ka sari ühiskonna arvamusliidritega Eesti eri paigust.