Phare 2000 programmist rahastatavate projektide “Majanduse ja inimressursi arendamine Lõuna-Eestis” ja “Majanduse ja inimressursi arendamine Ida-Virus” kogueelarve on 6,75 miljonit eurot ehk 105,6 miljonit krooni. Tänavu rahastab Euroopa Liit sellest summast projekte 39,7 miljoni krooni ulatuses.

Sõlmitud ehituslepingute raames uuendatakse ning laiendatakse SA Tartu Teaduspargi inkubatsioonikeskuse ruume ning territooriumi. Veebruaris sõlmiti 14,6 miljoni kroonine leping Tartu Ülikooli ruumide renoveerimise ning innovatsiooni-, õppe- ja materjalitehnoloogia laborite loomiseks. Ühe suurema tööna finantseeritakse Lõuna-Eestis Haanja puhke- ja spordikeskuse, parkla, suusastaadioni ning suusaradade ehitamist 4,6 miljoni krooni ulatuses. Kagu-Eesti regioonis renoveeritakse veel Alatskivi lossi katus, Raja klooster ning Mustvee kirik, samuti ehitatakse Setu Muuseumi Teemaja.

Ida-Virumaal renoveeritakse Narva äriinkubaator ning luuakse inkubatsioonikeskus Sillamäele. Ida-Virumaale ehitatakse samuti Valaste joa külastuskeskus. Lepingud sõlmiti Saka-Ontika-Toila teele uue katte ehitamiseks ning Toila pargi teede ja sadama infrastruktuuri parandamiseks, ühtekokku 4,2 miljoni krooni ulatuses.

Ehitused valmivad 2003. aasta jooksul. Arendades ettevõtlus- ja turismiinfrastruktuuri on projektide üldeesmärgiks ettevõtluskeskkonna parandamine ning tööhõive suurendamine.