“Eesti Televisiooni (ETV) eesmärk ei tohi olla mitte programmi müümine, vaid oma auditooriumi teenindamine,” ütles ETV uudistes pettunud Ummelas. Ta avaldas nördimust, et ETV alustab viimasel ajal uudistesaadet “Ak- tuaalne Kaamera” (AK) üha sagedamini mõrvade ja muude veriste sündmustega.

Näiteks tõi Ummelas Raplamaa zootehniku Riina tapmise oktoobri alguses ja ärimees Mait Metsamaa vägivaldse surma, millest ETV tegi peauudise.

Vaatajale meeldib

“Sensatsioonide ja skandaalidega peaksid uudisteprogrammi täitma ainult erakanalid, kes püüavad nii vaatajate tähelepanu võita,” sõnas Ummelas. “Eesti Raadio ei kajasta uudistes nii palju veriseid sündmusi. See on avaliku ringhäälingu hea toon.”

Haapsalu televaataja Maria Tamm (32) jääb teistsugusele arvamusele: “Tapmised ja verised sündmused teevadki just uudistesaate põnevaks. Muidu räägivad nad ainult Euroopa Liidust ja NATO-st. Minul on sellest kõrini.”

Ummelas leiab, et mida rohkem ajakirjandus kuritegusid kajastab, seda suuremat hoogu ta neile annab. “Kuritegude valgustamisega liialdamine võib kaasa aidata kuritegude populariseerimisele.”