Ma ei ole küll spordivihkaja ja vaatan huviga spordivõistlusi, kus eestlastel on lootust kõrgele kohale tulla, medal noppida või kas või isiklik rekord püstitada. Vaatan mõnuga ka neid turniire, kuhu eestlastel asja pole, ehk jäähokit, jalgpalli EM-i, MM-i ja UEFA Cupi. Isegi tenniseturniirid on põnevad. Ning ehkki ETV või ETV2 neid võistlusi ei näita, leiab spordisõber need ülekanded üles kas teistelt kanalitelt või siis internetist.

Aga nüüd tunnen ma küll, et meie rahvusringhääling on mind, lihtsat televaatajat, petnud. Olümpiamängude eel reklaamis ETV pidevalt, et muretsege endale digiboks, sest alles sellega on võimalus saada osa pea kogu olümpiast. Et kui muidu ETV2 kanalit ei näe, siis digi aitab välja ja ei maksa leppida sellega, mis ETV põhikanalilt tuleb.

Tuhkagi! Ikka näitab ETV oma parimal eetriajal olümpiat ega hooli neist televaatajaist, kes ei ihka osa saada eestlastele olümpial osaks saavast rahvuslikust häbist, vaid tahavad vana kombe kohaselt vaadata oma lemmiksarju ja -saateid ning usuvad siiralt, et „Aktuaalne kaamera“ algab kell 21, nagu iidsetest aegadest tavaks.

No milleks toppida kogu rahvale vägisi ülekandeid murdmaa- või laskesuusatamisest, kus meie parimad pojad-tütred lõpetavad 60. kohaga või kus nad üldse rajalt maha võetakse, sest on nii kehvad. Näidake meie esinduskanalilt neid võistlusi, mida on uhke ja hää vaadata — ikka Kiku ponnistusi, Mae ja Veerpalu sõite. Seda isegi siis, kui nad iga kord ei tõuse pjedestaalile.

Muid alasid võiks vabalt näidata ETV2 pealt, mida rahvusringhääling kunagi suure suuga reklaamiski kui spordikanalit. Näidake sealt meie kümnete noorte esinemist olümpial. Ning üldse — mis kriteeriumi alusel on ETV valinud noppinud alad, mida rahvale näidata?

Miks ei saa lihtne Eesti spordisõber nautida naiste jäähokit, curlingut, kelgu- ja bobisõite? Neid oleks palju vahvam ja pingevabam vaadata, reporteritel lihtsam kommenteerida ka, sest kuna eestlasi seal kaasa ei löö, pole neil vaja tehtult reipusega hõisata, et näh jälle polnud eestlastel hea päev ja jäime esiviiekümne lõppu.

Milleks meile ETV2, kust näeb ainult neid spordiülekandeid, mida ETV on eelmisel õhtul-öösel juba ära näidanud ja mille tulemusi iga endast lugupidav spordisõber seega juba ette teab. Õhtul tuleb tunnike olümpiasporti lisaks. Muul ajal näitab teine kanal ikka kordussaateid ja dokfilme, täitsa mõttetu ju.

Nüüd, kui rahvusringhäälingul on kaks televäljundit, poleks pruukinud ETV saatekava kihva keerata. ETV2 spordikanaliks!