Aprilli teisel poolel sõidavad kolmeks nädalaks Bormiosse Erki Nool, Indrek Kaseorg, Virge Naeris ja Rutti Luksepp, kuigi suvehooaja plaanide koostamisel oli tahe kõik võistkonda kandideerijad soojemasse kliimasse lähetada.

«Kergejõustikuliidu juhatus otsustas koondise ettevalmistamisse suhtuda realistlikult,» ütles EKJLi peasekretär Jaak Uudmäe. «Kogu võistkonda olnuks väga raske Itaaliasse viia, poolitada oli aga keeruline, sest enamik kandidaatidest on võrdväärsed. Sportlasi toetatakse vastavalt nende võimetele.»

Noolt ja Naerist saadavad Itaalias ka treenerid Ants Kiisa ja Jaak Uudmäe.

Kodus treenides saab säästa

Maailma juunioride eliiti kuuluv Kristjan Rahnu, Sven Simuste, Aivo Normak, Raido Mägi, Maret Komarova, Marge Salujõe ja Kelly Kvarnström saavad kolm nädalat alaliidu kulul treenida Eestis või Lätis.

«Treeningulaagri paigana on kaalumisel Tartu, Valga või Valmiera,» sõnas EKJLi peasekretär. «Ühe inimese lõunasse viimine maksab 20 000 krooni, kodus saab hakkama 5000 krooniga.»

Mitmevõistlejate adraseadmisele juuli alguses Rootsis Hudinges toimuvaks Euroopa karikavõistluste esiliigaturniiriks on toeks Tallinna linnavalitsuse miljon ja hasartmängumaksust saadav pool miljonit krooni. Raha laekub osade kaupa kuni aasta lõpuni.

«Ühele välismaalaagrile ei saa kulutada toetussummadest neljandikku,» ütles EKJLi juhatuse liige Charles Vallmann. «Ka Eesti oludes on võimalik korralikult harjutada.»

Tagala kindlustajatest kavatseb välislaagri ette võtta Normak, keda abistab Tartu Ülikooli spordiklubi. 20-aastane kehakultuuritudeng kaalub Bormiosse minekut koos treener Sven Andresoo rühmaga.

EKJLi kokkuhoiupoliitilist otsust mõjutas kaudselt ka 200 000-kroonine võlgnevus Noolele, mis on tekkinud eelmistel suurvõistlustel teenitud auhinnaraha maksmata jäämisest. «Juhatuse meelest tuleb võla tasumisel aidata Noolel katta kõikvõimalikke kulusid Sevilla MMiks ja Sydney olümpiamängudeks valmistumisel,» märkis Uudmäe.

Mitmevõistlejate vanemtreener Tõnu Kaukis kuulis alaliidu juhatuse arutelust tagantjärele. «Mind teeb pisut murelikuks, et asja vedajaid ei kutsutud koosolekule selgitama, kuidas siiani on töötatud,» sõnas ta. «Et raha on vähe, tuleb plaane muuta.»