Inglismaal on pärast rahvuskoondise kaotust MM-finaalturniiri veerandfinaalis puhkenud suur arutelu, kas rootslane Eriksson oli meeskonnale ikka õige peatreener.

Eriksson juhendas inglasi kolmel tiitlivõistlusel ja iga kord komistati veerandfinaalis Luis Felipe Scolari juhendatava meeskonna otsa ja seda kahel korral penaltiseerias. Nii MM-il 2006 kui EM-il 2004 pidi Inglismaa võtma veerandfinaalis vastu kaotuse Portugalilt ja seda penaltiseerias. 2002 MM-il kaotati veerandfinaalis Brasiiliale 1:2.

Eriksson kasseeris peatreeneri ametis oldud aja eest kokku umbes 25 miljonit inglise naela. Inglismaa kõmuleht The Sun on toonud välja, et iga suurvõistlusel saadud võidu eest teenis Eriksson 3,5 miljonit inglise naela. Ajalehe arvates oli seda ilmselgelt liiga palju.

Eriksson ise ei arva, et ta teenis peatreeneri ametis liiga palju. “Kui vaadata teiste sellisel tasemel töötavate treenerite sissetulekuid, siis on ka nemad hästi tasustatud. Kas siis rahvuskoondiste peatreenerid ei vääri selliseid summasid, nagu tippklubide treenerid? Pealegi pole ma maailma enimtasustatud treener.”

“Kui te tahate edaspidi, et inglaste peatreener teeniks tunduvalt vähem ja piirduks vaid selle auga, mis ametiga kaasas käib, siis ma kardan, et teil saab õige juhendaja leidmisega raskusi olema,” lisas Eriksson.

Inglismaa Jalgpalliliidu juht Brian Barwick on arvamusel, et Eriksson sai oma tööga hästi hakkama. “Asusin ametisse 18 kuud tagasi ja tundsin Erikssoni juba enne seda. Ma nautisin temaga koos töötamist. Ta on olnud kindlasti hea treener, ka kõik Inglismaa koondise mängijad on temasse väga hästi suhtunud ja ma soovin Svenile edaspidiseks edu.”

Eriksson võitis Inglismaa peatreenerina 67-st peetud mängust 40, viigistati 17 ja kaotati 10 kohtumist.

Sven-Göran Eriksson oli juba enne käesolevat MM-i teatanud, et loobub suurturniiri järel peatreeneri ametist. Rootslase järeltulijaks saab seni koondises abitreeneri rolli täitnud Steve McClaren.