Mittetulundusühing Eesti Kultuurifond pidas üldkoosoleku, kus valiti juhatus, mille esimeheks valiti Sarap, teatas BNS-ile kultuurifondi direktor Imre Liivrand.

1. aprillini kultuurifondi nõukogu esimehena tegutsenud Isamaaliidu ja riigikogu liikme Sirje Endre hinnangul on Sarap kõige arvestatavam kandidaat.

"Pole kahtlust, et äriinimesena on Sarap võimekas. Ta on viinud iga organisatsiooni kõrgtasemele, mis koha peal ta olnud poleks. Sarapit võib usaldada, ta on genereerinud uusi ideid ning kindlasti kümnekordistab ta kultuurifondi rahalist seisu," selgitas Endre.

Endre käis Enn Sarapi jutul kultuurifondi nõukogu volitusel, tehes enne seda veel mitmele äri- ning kultuurivallas tuntud inimesele ettepaneku fondi juhtida. Kõik keeldusid.

"See on väike väljakutse. Äkki õnnestub midagi teha, olen kultuurilembene olnud kogu aeg. Pidasin enne jah-sõna andmist nõu mitme Eesti ja maailma kultuurimaailmas tuntud inimesega," tunnistas Sarap.

Üle Eesti heategevuslikke projekte toetav eraisikute algatusel loodud kultuurifond teenib raha loteriide korraldamisest. Praegu on käigus kaks loteriid: kultuuriloto ja Miljonijaht.

Neljapäevasel koosolekul vaadati läbi ka kultuurifondile laekunud rahataotlused ja otsustati toetada 25 kultuuriprojekti kogusummas 260.000 krooni.

Fondi juhatuse esimehe koht pole palgaline. "Minu esimene tingimus oli, et ma ei taha sentigi," ütles enda sõnul säästudest elav Sarap.

Fondi liikmed on Sirje Endre, Küllo Arjakas, Aleksander Krull, Toivo Ninnas, Hando Runnel, Ivi Eenmaa, Rein Veidemann, Kaie Nagelmann, Siiri Sisask, Udo-Rein Lehtse ja Alur Reinans.