Kõige sportlikumad juhid selguvad punase fooritule alla saabudes. Enamik rapsib veel mõni meeter enne stoppjoont rida vahetada ning annab gaasi, et siis järsult suure kiiruse pealt end seisma vajutada. Mõni aasta tagasi kuulusin ka mina nende entusiastide hulka. Kindlasti oli vaja foori tagant esimesena kummivilinal startida ning ümberringi piiluda, kas kõik ikka nägid ja tunnustasid.

Lugejate meeli erutas hiljuti Youtube'i keskkonda üles laaditud videoklipp Pärnu rallitajatest. "Krimi" uudisteankur selgitas, kuidas video postitanud noormees keelas telekanalil selle taasesitamise. Südikas noorhärra rõhus andmekaitseseadusele. Adrenaliinisõltlase aju muidugi nii kaugele ei küündinud, et antud videos ei olnud mitte ükski inimene tuvastatav. Lisaks oli tegu õigusrikkumise filmimise ning selle avalikku inforuumi paiskamisega filmija enda poolt.

Nüüd ootab noormeest ja tema tarmukaid sõpru ees vestlus konstaabliga. Enam vist ei ole nii uljas olla ja nii lahe külg ees mööda Pärnu peatänavat libiseda.

Politsei hammas ei hakka aga kuidagi nende kodanike peale, kes muudavad igapäevast liiklust meelega kordades närvilisemaks ja kaootilisemaks. Pidevad asjatud reavahetused, suunatule unustamine, kiirendused keelava foorituleni ja sealsed äkkpidurdused on vaid lühike loetelu geniaalsete juhtide igapäevasest menüüst.

Mis kõige õõvastavam: enamik närvitsejaid juhib täiesti mittemidagiütlevat pereautot ning on juba kenasti keskeas. Pärnus elades jäi silma sellele linnale iseloomulik fenomen - naisjuhid ei lasknud pea mitte kunagi reguleerimata ülekäigurajal jalakäijat üle sõidutee. Siiani on jäänud müsteeriumiks, mis eriline kiirus neil siis taga oli, või vaevas naisi sallimatus jalgsi liikujate suhtes?

Sportlik sõidustiil on ka minu rahakotti kenasti kergitanud. Läbi aastate olen korduvalt maksnud tuhendetesse kroonidesse ulatuvaid trahve. Teatud vanuses tekitavad trahvid tugevat trotsi ja viha niinimetatud mentide vastu. Lugedes lehest traagilistest õnnetustest ja neile kaasa elades jõuab midagi ajapikku siiski ajudeni ka.

Raske gaasijalg viib sihtkohta kiiremini küll. Kui sinu sihtkohaks on surnuaed.