Vaatamata erialadele on käärid Eesti palgatööliste vahel ikka tohutud. Kui ühed elavad ära, siis teistele jääb vaevu hing sisse. Kuid sellele vaatamata on hinnad kõikidele võrdsed ning sama moodi peame kõik tasuma nii toiduainete, teenuste kui ka elamukulude eest.

Samas on Konjunktuuriinstituut öelnud, et mitte hinnad pole kõrged, vaid palgad on madalad. Suur osa inimestest ei saagi paraku endale mitte midagi muud lubada, kuna lõviosa palgast läheb maksude tasumiseks ning toidu peale. Kuid ometi käiakse tööl täiskohaga ning töötunnid on samad.

Madalalt ning kõrgemalt tasustatud palgatööliste vahel on käärid paraku liiga suured ning seetõttu kannatabki paljude inimeste elukvaliteet. Seega tulebki välja, et teatud osa meist elab vaid selleks, et tööl käia.

Palgatöö tasustamise süsteemis on paraku suured erisused, kuna teatud eialasid peetakse rohkem tähtsateks ning seal makstakse lihtsalt rohkem. Kuid kes soovivad saada kella 7-23-ni parimat teenindust supermarketites või hommikuti värsket ajalehte postkasti, ei peaks unustama seda, et nii öelda lihttöö tegija töö ei ole mitte vähem tähtsam. Mis sellest, et see vähem tasustatum on ning enamik lihttöö tegijatest näib elavat vaid selleks, et tööl käia.