Sa üürid Tallinna kesklinnas väiksemat korterit ja maksad selle eest iga kuu 4000-5000 krooni. Võib-olla sa koguni omad seda korterit ja tasud pangalaenu - šansid on, et kulu on siis tuhande krooni võrra suurem.

Kohusetundlikult peavad sind oma kirjadega meeles ka Eesti Energia, Tallinna Vesi ja Tallinna Soojus, rääkimata interneti- ja teleteenuseid pakkuvatest firmadest. Oma osa nõuab korteriühistu, kelle väljastataval arvel on välja toodud sellised põnevad teenused nagu hooldus ja remont, prügivedu ja koristamine - see teeb kokku juba umbes 8000-9000 krooni kuus.

Aga maksta tuleb ka parkimise eest, rääkimata kulust, mis tekkib poodides, ostes hommikusöögiks vajalikke asju.

„Koligu siis hotelli, kui oma kodus elada ei jaksa," soovitanuks siinkohal Marie Antoinette. Sest hotellis on kõik ju tasuta või õigemini hinna sees. Isegi šampoon ja puhtad käterätid. Hommikukohv ja omlett, mahl ja saiakesed.

Selliseid hotellihindasid nagu Tallinnas praegu näeb Euroopas harva: omal kohal oleksid need ehk mõnes Hiina tööstuslinnas või talvises Kairos.

Otse Balti jaamas paiknev Go Hotel Shnelli meelitab kliente tasuta parkimise, tasuta interneti ja tasuta hommikusöögiga, küsides Expedia.com veebilehel öö eest 45 dollarit. Tasuta parkimist ja hommikusööki pakkuv neljatärnihotell Domina Inn Ilmarine küsib kolme öö korraga broneerimisel öö eest 46.50 dollarit, sellal kui tasuta hommikusööki ja internetti lubav nelja tärni boutique-hotell Bern ihkaks 50 sendi võrra rohkem.