Ian Wright, kes annab MM-i ajal BBC Sport`ile kommentaare, teatas Paraguay`ga lõppenud 1:0 võidumängu järel: “Ma arvan, et me andsime avamänguga käest suurepärase võimaluse saata kõigile osalevatele meeskondadele signaali, et me oleme sel turniiril, et võita.”

“Teise poolaja esitus oli koondisel väga nõrk. Mina tahan Michael Owenit näha mängimas 90 minutit. Mis mulje jätab teistele koondistele see, kui esiründaja 55. minutil välja vahetatakse?” lisas Wright. “Erikssoni komme 1:0 eduseisus kohe kaitsesse asuda pärineb vist Itaalias veedetud ajast. Igatahes oli Oweni väljavahetamine vale samm. Miks ei või koondis mängida sellist haaravat mängu nagu me iga päev Premier League`is oleme harjunud oma koondislastelt nägema?”

Ka teine endine Inglismaa koondise ründaja, Alan Shearer oli Erikssoni taktika osas kriitiline. “Avapoolaeg oli hea. Me nägime Michael Owenit ja Peter Crouchi ründeliinis ning Frank Lampardi ja Steven Gerrardi rünnakule sekkumas. Kuid peale Oweni väljavahetamist teise poolaja alguses liikus meie mäng rünnakul vaid Joe Cole`i kaudu.”

“Lisaks näitas Eriksson selle mänguga, et ei usalda ka ise koondisse võetud 17-aastast Theo Walcotti. Noor ründaja võis vist varumeeste pingil mõelda, et treener eelistab minule ründeliinis isegi poolkaitsjad, sest Eriksson pani ju Joe Cole`i Oweni kohale mängima,” lisas Shearer.

Inglismaa võitis käesoleva MM-i avamängus Paraguay 1:0, teises sama grupi mängus viigistasid Rootsi ning Trinidad ja Tobago 0:0.

Järgmine mäng on inglastel neljapäeval Trinidad ja Tobago vastu.