Eile veel kättesaadav olnud, ent tänaseks parooli taha lukustatud blogis http://jaakmadison.blogspot.com/ oli 2012. aastast pärit postitus, kus 1883 valija toetuse saanud Madison kirjutas järgmist:

"Kuna mind on päris kaua huvitanud poliitika ja sellega seonduv, siis loomulikult olen ma ka huvitatud olnud nii kommunismist, fašimist, natsionaalsotsialismist jne. Kuid eriti tähelepanuväärne on mu meelest fašistlik ideoloogia, mis on oma olemuselt üsnagi süütu, aga mida on kujutatud kui saatana kehastust."

"Iseküsimuse alla kuulub veel natsionaalsotsialism, millega hiilgas Hitleri Saksamaa, kuid sealgi on kõigil silma jäänud ainult negatiivne pool. On tõsi, et olid kooduslaagrid, sunnitöölaagrid, harrastati gaasikambritega mänge kuid samas selline nn "range" kord tõi ka Saksamaa tol ajal üsna sügavalt p**sest välja, sest areng, mis põhines küll esmajärgul sõjatööstuse arengule, viis see siiski riigi vaid loetud aastatega Euroopa üheks võimekamaks. Ma ei taha küll õigustada nüüd selle tekstiga natsikuritegusid ja massimõrvu (kuigi sealgi on hukkunute arvud väga vastuolulised), kuid ei saa vaadata asja vaid ühe mätta otsast, vaid peaks nägema ka positiivseid pooli, mis kaasnesid tolleaegse korraldusega. Paraku pole olemas täiuslikku valitsemisvormi (mida pole kindlasti ka demokraatia), kuid minu silmis on fašismi näol tegemist ideoloogiaga, mis koosneb üsna paljudest positiivsetest ning rahvusriigi säilimiseks vajalikest nüanssidest," kirjutas toona 21-aastane Madison.