"Eesti Konservatiivne Rahvaerakond mõistab hukka meedias üles köetud hüsteeria ja laimukampaania, millega püütakse meid seostada natsismiga.
Erakonna aatele on vastuvõetamatud kõik totalitarismi vormid, nii kommunism, natsism kui fašism. Peame pressis ja sotsiaalmeedias levitatud hüsteeriat teadlikuks ja küüniliseks katseks seostada rahvuslikke ja konservatiivseid väärtusi kandvat erakonda õõvastavate ajaloosündmustega ning selle läbi lülitada äsja parlamenti valitud uus jõud poliitilisest diskussioonist välja," teatas erakonna juhatuse liige Martin Helme.

"Peame arusaamatuks seda hüsteerilist tooni, millega käsitletakse noore inimese poolt mitu aastat enne poliitikasse minekut tehtud blogipostitusi, kus arutletakse ajaloosündmuste teemal. Leiame, et vahetult peale valimisi peaks keskenduma tänase päeva Eesti probleemidele."

Muu hulgas kirjutas Jaak Madison: "On tõsi, et olid kooduslaagrid, sunnitöölaagrid, harrastati gaasikambritega mänge kuid samas selline nn "range" kord tõi ka Saksamaa tol ajal üsna sügavalt p**sest välja."