"Isegi kohalikud ütlesid, et nii pikalt pole varem see kestnud. Kuigi Christchurchi maavärina ajal oli 6,3 palli, siis praegune polnud nii ohtlik, kuna see kestis pikalt ja oli rahulikuma loomuga. Selle pärast polnud siin ka väga kahjustusi," selgitab mees.

"Värina möödudes läksime tagasi magama, kuid siis tulid järeltõuked ja lõpuks anti tsunamihoiatus. Kuigi päästeamet ei oota tsunami toimumist, siis ettevaatuse mõttes soovitati elanikel kindlasti evakueerida mägedesse. Seda eriti neile, kes elavad mereääres, kuna veetase on tõusnud. Õnneks on raadiokanal, kust edastatakse pidevat informatsiooni ja saame end edasisega jooksvalt kursis hoida," on eestlane optimistlik.

Neli eestlast, kelle elukohaks on viis aastat tagasi rängas maavärinas kannatada saanud Christchurch, andsid teada, et seal on olukord hetkel rahulik, kuid tsunamikartuses otsustati linnast lahkuda. "Kodus sai asjad kiirelt pakitud ja mägede poole sõidetud, kuna tsunamihäire on. Hetkel istume ühe kaasmaalase juures kodus ja muljetame. Oleme enne maavärinaid kogenud, aga see oli omaette kogemus - kolm minutit korralikku vappumist, mis ajas ikka üles," kirjeldab mees.

Uus-Meremaa Lõunasaart raputas täna pärastlõunal väga tugev maavärin magnituudiga 7,8. Võimud andsid välja tsunamihoiatuse ja teatasid hiidlainete saabumisest.