Uut aastat Kölnis vastu võtnud Rain (nimi muudetud - toim.) veetis 31. detsembri õhtu nimelt raudteejaama ja katedraali juures, kus üksteise rakettidega laskmise möllu keskele sattus.

Kella 23 ajal oli ses piirkonnas väga palju rahvast, kellest enamik tumedama nahaga. Raini sõnul võis inimeste välimuse järgi eeldada, et enamik neist on pärit Türgi või Lähis-Ida kandist. "Seal olid vaid mõned üksikud sakslastest noored ja vähesed vanainimesed, kes olid ilmselt teel kontserdilt või restoranist rongi peale, et koju sõita," kirjeldas Rain.

"Enamik rahvast ei olnud küll nii purjus nagu eestlastel aastavahetusel kombeks, aga kõik olid ülemeelikus ja lõbusas tujus. Erinevad seltskonnad leidsid kiirelt ühise keele (enamasti türgi) ja rahvas oli väga vali ja üksteisega suhtlev," meenutas Rain.

Pürotehnikat hakati teiste suunas lennutama jupp aega enne südaööd. "Lasti üksteise suunas rakette ja loobiti paugukatega. Ja seda mitte vahel harva, vaid peaaegu et igal hetkel võis ringi vaadates leida kellegi, kelle käes on ilutulestiku patarei või üksik rakett või paugukas, mida ta viskab või laseb teiste suunas," rääkis Rain. "Sellele järgnesid kaaslaste rõõmuhüüded ja ilutulestikuga sihitavatel raketi eest ära hüppamine, aga keegi ei tundunud sellest paugukate sõjast häiritud olevat."

Raini sõnul oli sellise raketisõja tõttu ringi liikuda päris hirmus. Seda enam, et politseid inimeste seas liikumas näha ei olnud. "Kuidagi plahvatusi vältides tegin umbes poole tunniga ümber katedraali ringi ja lootsin ka minna raudteesillale aastavahetuse ilutulestikku vaatama, aga kuna seal oli liiga palju rahvast - endiselt kõik ainult tumedamat verd -, siis loobusin sellest plaanist. Tahtsin minna rongijaama, et kiirelt üle silla ja loodetavasti rahulikumasse kohta sõita," lausus Rain.

"Raudteejaama ette platsile jõudes avastasin sealt eest kiivrite ja korraliku varustusega politsei, kes ajas rahvast laiali. Ka raudteejaama sisse ei lubatud enam," sõnas Rain, kes seetõttu läks raudteejaama teiselt poolt. "Seal sees vist oli ka rakette lastud, kuna oli veidikene tossu. Ühes kohas lebas maas ka vanem, tumedama välimusega mees, kelle ümber siis askeldati ja sooviti kiirabi."

Kuna üle silla jõudmine ei olnud enam võimalik, siis vaatas Rain uue aasta ilutulestikku rongiplatvormil. "Õnneks oli seal mõnus ja rahulik, kuna rahva sisse lastavad raketid ei ulatanud sinna lendama," sõnas Rain, kes pärast mõningast vaate nautimist liikus uuesti tänavale, et hotelli minna.

"Seal jaama ees toimus endiselt sõda ilutulestiku rakettide ja paugukatega. Kui mõni inimene proovis ka rakette taeva poole lasta, siis oli ainult mõne sekundi küsimus, kui tuli keegi ja pani sellele "patareile" jalaga ning kõik raketid lendasid ikkagi inimeste poole," sõnas Rain. Samas kõrval nägi mees maas lebamas tumedama välimusega noormeest, kelle suu vahutas.

Nii et olukord oli Kölnis sel aastavahetusel kahtlemata ärev. "Aga kellegi seksuaalset ahistamist või midagi muud sarnast minu silmad siiski kuskil selle pooleteise tunni jooksul ei märganud. Tõesti, enamik inimestest, kes ringi liikusid, olid küll meessoost ja liikusid gruppides, aga kellegi ahistamine või ärakasutamine mulle silma ei jäänud," kinnitas Rain.

Tuhatkond meest ahistas ja röövis pea sadat naist

Politseipresident Wolfgang Albers nimetas juhtunut täiesti uute mõõtmetega kuritegevuseks. "On lubamatu olukord, et keset linna pandi toime selliseid kuritegusid," ütles Albers Frankfurter Rundschau vahendusel. Albersi sõnul kogunes vana-aastaõhtul Kölni raudteejaama esisele väljakule umbes tuhat meest, kes olid "väljanägemise järgi pärit araabia või Põhja-Aafrika ruumist". Seda tunnistasid kõik pealtnägijad üksmeelselt.

Neist moodustusid mitmetest meestest koosnenud grupid, mis naised sisse piirasid ning neid ahistasid ja röövisid. Politseipresident rääkis suurest hulgast seksuaalsetest kallaletungidest ja ühest vägistamisest. Kölni ülemlinnapea Reker kutsus teisipäevaks kokku kriisikohtumise.

Naisi ei ähvardatud ja ahistatud seksuaalselt uusaastaööl Saksamaal mitte ainult Kölnis, vaid ka Hamburgis, kus on kaebuse esitanud kümme naist.