Tasuta juurdepääsu Windows 2000, Windows XP, Windows CE ja Windows Server 2003 lähtekoodile pakutakse riigiasutustele, suurettevõtetele, OEM-arvutitootjatele, süsteemi integraatoritele, akadeemilistele asutustele ja Microsofti hinnatud asjatundjatele (
Most Valuable Professional
).

Arne Kaasiku, Microsofti Eesti esinduse juhi sõnul on jagatud lähtekoodi programmi näol tegemist suure eelisega. “Eesti ettevõtted ja valitsusasutused saavad Microsofti tehnoloogia lähtekoodiga lähemalt tutvuda ja ehitada lahendusi tuginedes meie tehnoloogilisele platvormile. Seeläbi muutub meie tehnoloogia kasutajate jaoks veelgi läbipaistvamaks ja usaldusväärsemaks,” ütles ta. “Antud programm on väga tähtis Microsofti jaoks ka seetõttu, et see annab võimaluse saada klientidelt ja partneritelt olulist tagasisidet.”

Arvutikoolitaja ja Microsofti poolt hinnatud asjatundja (Most Valuable Professional) Henn Sarv ütles, et juurdepääs Windowsi lähtekoodile aitab ettevõtetel süvitsi mõista Windowsi hingeelu. “Näen, kuidas Windows toimib, saan süsteeme omavahel ühildada ja luua suuremat funktsionaalsust. Väheoluline ei ole ka kogu süsteemi turvalisuse ja vastupidavuse tõstmine, samuti efektiivsemad tugiteenused,” nimetas ta jagatud lähtekoodi programmi najal loodavaid võimalusi.