Eesti Vasakpartei platvorm teenib üht eesmärki — Eesti arendamist postkommunistlikust riigist põhjamaiseks heaoluriigiks, kus vääriliselt hinnatakse riigi kõige kallimat vara — inimest, tema vaimset ja materiaalset heaolu.

Demokraatliku riigi toimimise alustala on tugev kodanikuühiskond, kel on õigus ise otsustada, mitte paluda Valitsuselt armuande. Me ei luba kosmilisi palku ega pensione, vaid nõuame, et palgalepped peavad sündima läbirääkimistel ametiühingute vahendusel. Vasakpartei leiab, et riik peab toetama ametiühingute ja ametiliitude tegevust. Valitsusel või ministril ei tohi olla õigust ainuisikuliselt teha meid kõiki puudutavaid otsuseid. Eesti Vasakpartei jaoks on üks olulisim prioriteet hariduse kättesaadavus võrdselt kõigile hoolimata elukohast, vanusest või materiaalsest kindlustatusest. Eesti ei ole rikas maavaradelt ega ei ole meid õnnistatud kliimaga, mis lubaks käed rüpes istuda, seepärast jääb meie tuleviku relvastuseks haritud inimene. Üldharidus peab kõigil tasanditel olema tasuta, ka õppevahendid ja koolilõuna. Kõigil, kel on soovi ja võimeid, peab olema võimalus tasuta kõrgharidusele ja elukestvale õppele või ümberõppele. Tuleb aidata põhikoolist väljalangenuid ja välistada edasised kaod.

Iga laps on Eestile võrdselt armas ja hinnaline. Iibeprobleemi lahendamine tähendab rahva ellujäämist. Tuleb võrdse suurusega vanemapalkade ja mitmekülgsete toetussüsteemide abil tagada iga lapse inimväärsed kasvu- ja haridustingimused. Pensionid ei tohi olla miinimumpalgast madalamad. Selleks, et meie tulevik ei oleks veel suuremate klassivahedega, peaks teisele pensionisambale kehtestama miinimum- ja maksimumsumma.

Astmeline ehk progresseeruv tulumaksusüsteem kehtib kõigis solidaarsusel põhinevates riikides. Vasakpartei nõuab kõikidele inimestele elamisväärset elu. Ka neile, kes mingil põhjusel ei saa enam töötada, peab riik läbi toetuste ja sotsiaalprogrammide selle tagama. Haritud rahvas peab olema terve. Eesti meditsiini on reformimise sildi all jõudsalt lammutatud. Oleme jõudnud olukorda, kus raha ei jätku haigete ravimiseks ega meditsiinitöötajatete palkadeks. Eesti Vasakpartei nõuab, et esmane arstiabi oleks kõigile kindlustatud, et taastatakse tasuta esmatasandi hambaravi, et meditsiinitöötaja palk tagaks selle, et meedikud ei peaks Eestist ära minema või ebainimlikult mitme koormusega töötama. Tahame, et alkoholireklaam oleks keelatud. Vasakpartei on rahu poolt, seepärast ei toeta me ühtegi otsust, mis saadab meie sõdureid võõrriikidesse sõdima. Eesti peab kohe tooma koju sõdurid nii Iraagist kui Afganistanist. Vasakpartei peab vajalikuks rahvusvaheliste otsuste tegemisel arvestada ka oma naabritega, mitte lähtuda vaid USA või NATO huvidest. Vasakpartei lipuvärv on punaroheline, mis näitab, et me hoolime nii inimesest kui ka loodusest. Eesti tuleviku energeetikapoliitikas näeb Vasakpartei võimalikult suurt sõltumatust ja investeeringuid kodumaisesse taastuvenergiasse. Eesti Vasakpartei pooldab eeskätt väiksemate keskkonnamõjudega transpordiliikide arendamist, nagu näiteks raudtee, kaubavedu laevadega ja ühistransport.

Iga inimene ja iga töökoht on ühiskonnale vajalik ning väärtuslik Eesti Vasakpartei leiab, et taastatud Eesti Vabariik on hoolimatu oma püsielanikest inimressursi vastu. Rahvaarvu pideva vähenemise olukorras on hädavajalik reformida meie kodakondsuspoliitika. Eelkõige hallipassiomanikud, enamasti vanemad inimesed, on oma lojaalsust tõestanud juba Vene kodakondsuse võtmisest loobumisega. Kui nad elasid Eestis enne iseseisvuse taastamist, peaksid nad saama Eesti kodakondsuse. Eesti immigratsioonipoliitika vajab kohest ülevaatamist vastava ala asjatundjate poolt, et vältida tulevikus tekkida võivaid probleeme. Eesti Vabariik peab saama õigusriigist õiglusriigiks ja alustama sundüürnikele tekitatud uue ülekohtu heastamisega ja nende kahjude hüvitamisega. Vasakpartei tahab teistsugust Eestit kui praegu — tõeliselt demokraatlikku, sotsiaalsemat ja rahuarmastavat! Eesti vajab armastust!