Eesti Telefon laiendas koostöös Rootsi firmaga Telia Interneti otseühenduse läbilaskevõimet Rootsi 34 megabitini sekundis. Otseühendus kulgeb mööda ligi 250 kilomeetri pikkust merealust valguskaablit Hiiumaalt Tahkuna poolsaarelt Rootsi Stavsnäsi linna ning kasutab andmeedastuseks ATM (Asynchronous Transmission Mode) tehnoloogiat.

Tänu Rootsi otseühenduse läbilaskevõime suurendamisele muutub kiiremaks Atlase klientide Interneti-ühendus.

ASil Eesti Telefon on lisaks Rootsi otseühendusele ka Interneti otseühendused Kanadasse kiirusega kuni 12 megabitti sekundis, Lätti kiirusega kuni 2 megabitti sekundis ja Venemaale kiirusega kuni 2 megabitti sekundis. Eesti kiireim Interneti otseühendus Kanadasse Pennant Pointi on eriti oluline seetõttu, et enamik Interneti-servereid asub Põhja-Ameerikas.

Neli erinevat Interneti välisühendust tagavad omakorda selle, et kui mõnes otseühenduses ilmneb rike, siis on võimalik ülejäänud ühenduste kaudu välismaal asuvaid Interneti-servereid edasi kasutada.

Eesti Telefoni kõigi rahvusvaheliste ühenduste läbilaskevõime on ühtekokku rohkem kui 12,5 gigabitti sekundis, mis hõlmab nii kõne- kui ka andmesideks eraldatud spektreid.