Miks Ansip mõtles?

Kamoon. Eesti teadlased midagi ei loo ja kui loovadki, müüvad USA-sse maha. Mis nendega rääkida. Ent — näed siis milline erakordne mõte tuli meie Ansipil. Jätku Ansip meelde, et pole mingit põhjust eesti teadlastega liini ajada. Fakt on see, et nad pole võimelised ajusid liigutama, patente meil ei ole ega tule. Ilmast võib rääkida nii korstnapühkijate kui kaluritega, või siis lihtsalt seinaga, vahet pole.

Eesti teadlastega on vaja vestelda ainult ühel teemal, nimelt ellest, miks neist midagi kasu ei ole. Kui võtta loogiliselt, siis peab seda teemat uurima majanduspolitsei — riigi raha kanti teile üle lugupeetavad, aga kus on teaduslikud saavutused? Kus on leiutised?

Pime teaduskultus
Ka on vale väita, et kapitalistid üldse teadlastega ei suhtle. Eks igasuguste uuringufirmade, koolitajate ja personališamaanide peale raisatakse ikka veel liiga palju raha. Kojanarride ette nad muidugi lähevad, aga õiget meelelahutust neist küll ei ole. Siin on teadlastel veel väga palju õppida.

Soomlased tegid maksumaksja rahaga igasugu teadust, nii et naera ennast ribadeks. Nüüd on selge, et see kääbusriik ei suuda rahvusvaheliste suurfirmadega võistelda ja tulemus on ümmargune null. Ehk peaks hoopis soome teadlastega paar sõna mehejuttu ajama. Pime teadusekultus on samasugune ebausk nagu iga teinegi. Kui lahtiste silmadega ringi vaadata, siis näeme, et teadus ei suuda probleeme lahendada. Teadust on nii et tapab, aga vaesus, sõjad, loodusereostamine, valed ja organiseeritud religioon pole kusagile kadunud.

Teaduslik möla on mürgine
Vahepeal peksab Ansip ikka päris segast, tüüpilise kinnismõttelise reformierakonna tondina arvab ta, et teaduse saab ohtra rahastamisega madalseisust välja aidata. Lollus, teaduslik lähenemine on täiesti kasutu ja tuleb maksustada luksusmaailmavaate maksuga. Kes tahab teadusega tegeleda — palun, raisaku oma aega, aga maksku ühiskonnale ebatõdede levitamisest tehtav kahju kinni. Teadus reostab vaimset keskkonda palju rohkem kui suitsetamine ööklubisid, teaduslik möla avalikus kohas tuleb keelata. See on mürgine.