Mai lõpu seisuga avaldas Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) naiste jalgratturite maailmareitingu, mida juhib ülivõimsalt alles 21 aastane hollandlane Marianne Vos 1235,66 punktiga. Teisel kohal on sakslanna Judith Arndt 756,16 puntiga ning kolmas on itaallanna Noemi Cantanelle 697,16 puntkiga. Eestlastest asetseb kõrgeimal kohal Eesti esinaisrattur Grete Treier, kes on 121 punktiga 44. kohal. 291. on Maaris Meier (Alexela Rademar Agency Team), 311 Kata-Liina Normak (CFC spordiklubi) ning 330 Laura Lepasalu (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi).

Riikide arvestuses juhib Holland Saksamaa ja Itaalia ees. Eesti on mai lõpu seisuga 25. kohal, mis tähendab seda, et Pekingi olümpiamängudele kvalifitseeruti naiste grupisõidus ühe kohaga. 24. koht riikide arvestuses oleks Eestile andnud naiste grupisõidus kaks kohta.

Sellega on Pekingi olümpiamängude kvalifitseerumine jalgratturitele ka lõppenud. Naiste grupisõidus läheb starti Itaalia profiklubis Gauss RDZ Ormu pedaaliv Grete Treier. Meeste grupisõidus stardivad suure tõenäosusega alles 21 aastased Eesti tulevikulootused Rein Taaramäe (Cofidis) ning Tanel Kangert (Ag2r La Mondiale). Meeste trekisprindis on stardis sel nädalal 19 aastaseks saav Kalevi Jalgrattakooli õpilane Daniel Novikov.

Lõpliku nimelise olümpiakoondise teatab Eesti Jalgratturite Liit hiljemalt 18. juulil.