eArvekeskuses (www.arvekeskus.ee) saab iga väiksemgi ettevõte mugavalt koostada tavapäraseid arveid ja e-arveid. Neist esimesed saab saata otse Eesti Posti väljatrükkimiseks ning kohaleviimiseks, ilma et oleks vaja vaeva näha arvete printimise ja ümbrikustamisega. E-arveid saab saata läbi eArvekeskuse kõigi enamlevinud majandustarkvarade vahel ning ka internetipanka. Hetkel on eArvekeskusest võimalik e-arveid saata Swedbanka, peagi lisanduvad SEB ja Sampo Pank.

Majandustarkvara Directo müügidirektor Egon Leego sõnul on nende kliendid võtnud eArvekeskuse teenuse hästi vastu. Nii mõnedki on loobunud paberarvete väljatrükkimisest - nüüd saadetakse need otse Directost Eesti Posti ja arveid saab vastu võtta otse Directosse, märkis Leego.

"Eesti Postil on hea meel pakkuda klientidele võimalust minna üle e-arvetele ning saata paberarveid teele juba otse majandustarkvarast. Sellega on mindud üks samm kliendile lähemale," lisas Eesti Posti infologistika divisjoni juht ja Eesti E-arvete Keskuse nõukogu liige Toomas Türk.

eArvekeskusega liitus ka digitaalset videovalvetehnikat müüv ja paigaldav osaühing Digisilm Pro. Liitumise põhjuseks toob juhatuse liige Mario Puhk selle, et ühtset lahendust kõikide ettevõtte müügiarvete ja ostuarvete haldamiseks otsiti pikalt, kuid nüüd on eArvekeskuse abil oluliselt lihtsam oma arved kuu lõpus raamatupidajale elektrooniliselt edastada.

"Usun, et peagi on ettevõtetes e-arved sama levinud, kui täna on elektroonne maksude deklareerimine e-maksuametis ning paberarvete saatmine sama harv, kui paberil maksude deklareerimine," lisas Eesti E-arvete Keskuse juht Marius Arras.

eArvekeskus kuulub AS Eesti Post enamusosalusega tütarettevõttele Eesti E-arvete Keskus OÜ, teised osanikud on AS Webmedia ning E-bookkeeping OÜ.