Freedom House uuris internetivabaduse olukorda 15 riigis. Organisatsioon võttis tähelepanu alla juurdepääsu internetile, internetipiirangud ning internetikasutajate õiguste rikkumised.

15 uuritud riigi seast pälvis kõrge internetivabadusega riigi tiitli vaid neli - Eesti, Brasiilia, Suurbritannia ja Lõuna-Aafrika Vabariik. Egiptus, India, Gruusia, Keenia, Malaisia, Venemaa ja Türgi

on Freedom House'i hinnangul osalise internetivabadusega riigid. Iraan, Hiina, Kuuba ja Tuneesia paigutusid mittevabade riikide hulka.

Raporti Eestit puudutavast osast võib lugeda, et esimene internetiühendus avati siin 1992. aastal ning alates sellest ajast on Eestist kujunenud üks enim internetti kasutavaid riike maailmas. Freedom House hinnangul on Eestis olemas konkurents internetiühenduste pakkumisel, mis on aidanud interneti arengule palju kaasa.

Freedom House märkis, et Eestis on internetile kehtestatud piirangud üks väiksemaid maailmas ja tsensuur puudub täielikult. Ainsa piiranguna on organisatsioon ära toonud isikuandmete kaitse seaduse.

Raportist selgub, et Eestis ei ole esinenud rünnakuid interentiväljaannete ajakirjanike vastu. Samas märkis ühendus, et ineternetikommentaarid ületavad Eestis mõnikord hea maitse piiri, samuti on esinenud seksuaalset ahistamist võrgu kaudu ja "küberhuligaanitsemist".

Freedom House meenutas raportis ka 2007. aasta kevadel Eestit tabanud küberrünnakuid.

Uuringut kommenteerides tähendas Freedom House, et ohud internetivabadusele on maailmas kasvamas ning üha rohkem riike rakendab interneti vabale   kasutamisele piiranguid. Organisatsiooni andmetel on interneti kasutamise vabaduse olukord kõige hullem just autoritaarsetes riikides.

New Yorgis tegutsev Freedom House on valitsusväline organisatsioon, mis jälgib poliitilisi ja tsiviilvabadusi maailma riikides. Organisatsioon annab igal aastal välja ka maailma ajakirjandusvabaduse raporti.