Enne ülehomset, mil EOK täitevkomitee kinnitab nimeliselt Eesti olümpiadelegatsiooni koosseisu, on küsitav kolme lumelauduri ja kahevõistleja võimalus pääseda Torinosse, kirjutab tänane Postimees.

Eesti lumelauasõitjate Mark Duubase ja Mario Visnapi vigastused on Suusaliidu lumelaua alakomitee liikme Magnar Freimuthi sõnul nii tõsised, et nende lootused üritada sel nädalal veel olümpianormi täita on tema hinnangul ebareaalsed. Lumelauakrossis olümpiale pürgiv Kadri Pihla pole samuti suutnud normi täita.

Kahevõistlejal Tambet Pikkoril jääb võimalus ROKi olümpianormi täita homme Val di Fiemmes, kus ta peab mahtuma MK-sarja B-grupis 25 parema sekka.

Kui Torinosse sõidab planeeritud 31 sportlase asemel 28 või 27, tuleb ROKi reeglite järgi koomale tõmmata ka taustajõude. “Murdmaa 18-liikmeline personal on nagu aamen kirikus, seda ei näpi keegi,” lubas Eesti Torino-delegatsiooni juht Martti Raju.

15. jaanuari seisuga on Eesti olümpiakoondises järgmised sportlased:
Murdmaasuusatamine: Kristina Šmigun, Silja Suija, Kaili Sirge, Piret Pormeister, Tatjana Mannima, Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Priit Narusk, Raul Olle, Kaspar Kokk, Aivar Rehemaa, Anti Saarepuu, Erkki Jallai, Peeter Kümmel.
Suusahüpped: Jens Salumäe, Jaan Jüris.
Mäesuusatamine (slaalom ja suurslaalom)
Tiiu Nurmberg, Deyvid Oprja.
Laskesuusatamine: Eveli Saue, Roland Lessing, Janno Prants, Dimitri Borovik, Indrek Tobreluts, Margus Ader.
Iluuisutamine: paarissõitjad Diana Rennik ja Aleksei Saks, üksiksõidus Jelena Glebova.