“Minu esimene päev New Yorgis oli vapustav, kõik see, mida olen näinud filmides, oli nüüd minu ees. Ma ütlekski, et esimene kuu oli kõige aktiivsem. Kohtasin palju erinevaid inimesi, isegi mõnda eestlast,” räägib Anett, keda Ameerika juures köidab just see, et ükskõik, kus viibida, alati vaatavad vastu rõõmsad näod.

Pärast kahte kuud Ameerikas olles kohtas Anett inimest, kes on üheks põhjuseks, miks ta kodumaale tagasi pole naasnud. Hoolimata unistuse-sarnasest elust igatses noor tütarlaps siiski oma sõpru ja perekonda Eestis.

Anett teadis, kui väga tema parim sõbranna Ameerikasse igatseb. Nii juhtuski, et tüdruku elukaaslane tegi parimatele sõbrannadele imelise kingituse. Noormees broneeris Anetti sõbrannale piletid Ameerikasse, lubades neiut majanduslikult toetada kuni viimane endale sobiva töökoha leiab.

Hetkel on nii Anett kui ka tema sõbranna mõlemad kodused ja Ameerika aina kallinev elu annab ennast iga päevaga üha rohkem tunda. “Maksud, mis iga kuu maksta tuleb on ligi 2500 eurot. Paar päeva tagasi leidsin enda jaoks päris põneva hobi, mis ühtlasi aitab ka säästa mitmeid tuhandeid dollareid. Kupongid. Olen koguma hakanud ajalehti ja ostsin isegi printeri. Lühidalt võttes tähendab see seda, et ajalehtedes ning internetis on kupongid, mida saab kasutada igas poes. See tagab sulle toote poole odavamalt või isegi tasuta," räägib Anett ja lisab, et inimesed, kes kasutavad kuponge igapäevaselt ning õigesti, suudavad tuhande dollari väärtuses toidu eest maksta kasvõi kõigest 5 dollariga.

Üheks oluliseks erinevuseks Eesti ja Ameerika vahel on loomulikult ka ilm. Suvi on seal kuum ja talv talutav. Isegi praegu on osal päevadel New Yorgis 10-14 kraadi sooja. Veel septembris käis Anett ujumas, sest siis, kui Eestis juba sügis oli, kümblesid newyorklased endiselt suvistes päikesekiirtes.

"Ma olen väga tänulik oma mehele, kes on andnud mulle ja Gjüzelile (Anetti sõbranna -toim.) selle vapustava elu ja võimalused, ise vingumata. Olen kindel, et paljud nii ei teeks," hindab Anett elu ja talle pakutud võimalusi.

"Muidugi ma igatsen ka Eestit ning oma pere. Mul on super ja toetav ema. Tänu Ameerikasse kolimisele on mu suhted õdede ja vendadega soojenenud ning me suhtleme iga päev," lisab Anett, kellest juba tuleval suvel Ameerika kodanik peaks saama. Neiu saab kätte oma rohelise kaardi ja juba sügisel saab ta oma kodumaad külastada. Hetkel see kahjuks võimalik pole, sest veel täna kannab tütarlaps immigrandi staatust. "Aga nagu Obama (USA president -toim.) ütles, immigrante on nii palju ja neid pole mõtet kõiki tagasi kodumaale saata." ütleb Anett.

Anetti ja tema sõbranna elust Ameerikas saab lugeda nende blogis.