Sel aastal toimus esimest korda hääletamine Internetis. Žüriiliikmed sisenesid kasutajanime ja parooliga vastavale hääletuslehele, kus neil tuli hinnata üles seatud kandidaate. Hääletamiseks oli aega kaks nädalat. Hääletamistulemuste õigsust kontrollib sõltumatu audiitor PricewaterHouseCoopers. Hääletustulemuste põhjal pannase kokku pingerida. Vastava kategooria kolm enim hääli saanud kandidaati on nominendid ning neist kõige rohkem hääli saanud on võitja.

Kaheksas kategoorias (Aasta Meesartist, Aasta Naisartist, Aasta Uus Tulija, Aasta Ansambel, Aasta Tantsuartist, Aasta Džässartist, Aasta Etno/Folkartist, Aasta Hitt) moodustatakse hääletamiseks kuni 250-liikmeline žürii. Kategooriates Aasta Klassikaalbum, Aasta Alternatiivartist, Aasta Muusikavideo ja Aasta Albumikujundus moodustatakse hääletamiseks neli kuni 15-liikmelist žüriid. Kaks esimest hääletavad sarnaselt suure züriiga Internetis. Aasta Muusikavideo ja Aasta Albumikujunduse žüriid hääletavad nominendid ja võitjad ühise kandidaatide läbivaatamise teel.

Kategooriates Aasta Artist ja Aasta Välisartist selgitab nominendid ja võitja välja rahvas. Publik saab oma lemmikartistidele hääli anda Delfis.

Kategoorias Panus Eesti Muusikasse nimetab võitja EFÜ. Selleks on kõikidel EFÜ liikmetel võimalik elektrooniliselt anda oma hääl EFÜ poolt väljapakutud kandidaatide hulgast enda meelest sobivaimale isikule.