“Lõppenud on enam kui kümme aastat kestnud Kosovo missioon, milles Eesti koos teiste liitlastega on andnud väärika panuse andnud julgeoleku tagamisse maailmas ja mis kokkuvõttes on võimaldanud oluliselt vähendada välist kohalolekut ja asendada sõjaline toetus kasvavalt tsiviilpanusega,“ ütles kaitseminister Aaviksoo tseremoonial.

“Kosovo missioon näitab NATO tegevuse tulemuslikkust ja Eesti tublit kogemust julgeoleku tagajana,” lisas kaitseminister.

Kaitseminister ja kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste autasustasid Estrif-6 liikmeid kaitseministeeriumi rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel osalenute medalitega. Samuti sõid Aaviksoo ja kolonelleitnant Lumiste rühma liikmetega koos lõunat.

Kosovosse NATO juhitud rahutagamisvägede KFOR koosseisu jääb edasi teenima paar Eesti staabiohvitseri. Eesti kaitsevägi osales Kosovo missioonil alates 1999. aasta lõpust.

Täna hommikul kohtus kaitseminister Pristinas KFOR-i ülema Saksa kindralleitnant Markus Bentleriga, kellega arutati julgeolekuolukorda Kosovos.

Täna õhtustavad kaitseminister ja kaitseliidu ülem KFOR-i peakorteris ja Euroopa Liidu EULEX-missioonis töötavate eestlastega. Homme kohtub Aaviksoo EULEX-i juhtkonnaga ning kohtub Kosovo välisministri ja julgeolekujõudude ministriga.

Kaitseminister Aaviksoo naaseb Eestisse teisipäeva õhtul.