Kui lähme ajas tagasi, siis tuleb paljudel esimesena meelde "Viimne reliikvia".

See on paljude eestlaste südames. Sealne olustik ja filmi kvaliteet oli selle aja kohta väga hea ja on siiamaani üks tuntumaid filme. Samas kui paljude noorte käest küsida nende laulude ja ütluste kohta, siis mitmed ei tunne neid ära. Uued filmid tulevad peale ja tihti just ameerika filmid.

Eesti filmidest on vanemast ajast veel tuntud kindlasti "Kevade" ja "Suvi" ja "Sügis" ning veel "Vallatud kurvid", "Mehed ei nuta", "Hukkunud alpinisti hotell" ning loomulikult "Siin me oleme". Need on vaid vähesed oma aja hitid, mis on siiamaani paljudel meeles

Lastefilmidest on meeldivad "Arabella, mereröövlitütar" ja kindlasti "Nukitsamees".

Uuematest filmidest on paljudel meeles  Naerata ometi. Ning pärast seda tuleb hulk tundmatuid ja mitte enam nii menukaid filme.

"Millennium" ja "Ristumine peateega" on samuti ühed tuntumad filmid oma ajast.

Aga noh, kui tulla nüüd 2000. aastasse, siis tundus, et palju asju muutus ja hakkas tulema veel filme, mis on kuulsamad kui ükski eesti film varem. Ja just ajaloofilmidel läks hästi. Üks kõige kuulsamaid loomulikult "Nimed marmortahvlil". See film väljus ka Eesti piiridest ning seda näidati ka mujal maailmas.

Veel on uuema aja tuntud filmid "Sigade revolutsioon", lastele "Röövlirahnu Martin" ning ka ajalooline "Malev".

2006. aastal ilmud veel üks hea film lastele: "Ruudi". Ning just samal aastal tuli välja ka "Lotte", millest on saanud paljudele laste lemmik.

Palju diskussioone ja arutlusi üleskutsunud intrigeeriv film "Klass" on ka paljudele tuttav ja jõudis samuti Eestist välja.

Hea komöödia on "Jan Uuspõld läheb Tartusse".

Noortele meeldis film "Kuhu põgenevad hinged", mis pani nii mõnegi noore mõtlema.

Järgmine suurhetk oli aastal 2008, kui ilmus draama "Detsembrikuumus". See oli tõeliselt hea ajaloofilm. Ka "Punane elavhõbe" kogus palju kuulsust ning meeldis mitmetele.

Kokkuvõttes ütleksin, et aastatega on filmide kvaliteet ja sisu väga muutunud, kuid see, millisel ajal olid paremad filmid, on küll võimatu öelda, sest häid filme on palju ja igal ajal omad plussid. Kui mulle isiklikult tundub, et just ajaloolised filmid on saanud kõige kuulsamaks.