Alates 1992. aastast on naiste esindatus Riigikogus olnud keskmiselt 20%. Erakondades on naisi aga pool või enamgi liikmeskonnast, mis annab tunnistust, et naised on poliitikast huvitatud. 9. novembril 2012. aastal allkirjastasid Riigikogus esindatud erakonnad koostöömemorandumi ja võtsid kohustuse esitada valimistele sooliselt tasakaalustatud nimekirjad.

Eelseisvatel valimistel on üleriigilises valimisnimekirjas mehi-naisi võrdselt SDE nimekirja esikahekümnes ja Keskerakonna nimekirja esikümnes. Reformierakond ja IRL ei ole 2012. aastal lubatud võrdsust valimisnimekirjades ellu viinud.

Naisi õiglaselt esindava seaduseandja moodustamisel on väga oluline, millisel kohal on  naiskandidaadid valimisnimekirjas. Sooline võrdõiguslikkus poliitikas ja sooline tasakaalustatus otsuste tegemisel ei ole "naiste küsimus", vaid riigi eduvõimaluste võti, kus kasutatakse ka naiste andeid, oskusi ja kogemusi.

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon ja Eesti Naisliit kutsuvad seetõttu üles valima riigikokku naissoost kandidaati. Teeme meie riigikogu tõeliseks kogu rahva esinduskoguks!