Loodava lahenduse abil saavad energia edasimüüjad automaatselt hallata energia tarbimist kõrgtarbimise perioodil.

Energia tarbimise optimeerimiseks saadab Net Group'i loodud infrastruktuuriettevõtete tarkvara Synerall signaali Yoga Targa Kodu seadmesse, mis haldab koduseid elektriseadmeid vastavalt soodsaimale võrguhinnale. Net Groupi juhi Priit Kongo sõnul sünnib kahe laenduse integratsioonist üks esimesi Targa Võrgu täislahendusi. „See võimaldab maksimaliseerida majanduslikku efektiivsust nii energia müüjatel kui ka tarbijatel,“ lausus Kongo.

Uus, interaktiivne ja kasutajasõbralik Syneralli veebiportaal pakub täielikku energia läbipaistvuse visualiseerimist ja näitab tarbimisandmeid era- ja äriklientidele. Targa tarbimismõõtmise andmed, energiakulutuses, CO2- eraldumine, arved ja pakkumised on keskkonnas kuvatud. Tarbijad saavad vajalikule infole ligi interneti või nutitelefoni kaudu.

Net Group on Eesti erakapitalil põhinev infotehnoloogiaettevõte, mis pakub IT lahendusi Eestis ja Läänemere riikides.

Yoga on Eesti tehnoloogiaettevõte, mis on kümneaastase tegevuse jooksul töötanud välja intelligentse hoonesüsteemi. Maailmas suhteliselt unikaalne lahendus võimaldab koduseid elektriseadmeid ja hoone tehnosüsteeme hallata keskselt arvuti abil.