Kas vastab tõele, et teile on tehtud ettepanek kandideerida IRL-i esimehe kohale jaanuaris toimuval erakonna suurkogul?

Vastab tõele, et väga erinevad inimesed IRL-ist on sellist juttu mulle rääkinud.

Kas te kandideerite?

Ma olen veendunud, et IRL-is leidub palju võimekaid ja märksa kogenumaid poliitikuid kui mina. Kui aga erakonnas leidub kriitiline hulk inimesi, kes leiavad, et praeguses olukorras oleks erakonna huvides minusuguse uustulnuka kandideerimine, siis olen valmis seda tegema.

Mis on teie sõnum erakonna esimeheks kandideerimise korral?

IRL on hetkel oma ajaloo ühes suuremas kriisis. Kuid kriis ei ole niivõrd sisuline kui mõne liikme mõne kahetsusväärse vea eskalatsioon. Olen kindel, et erakond väljub olukorrast senisest ühtsema ja tugevamana. Olen valmis erakonna konsolideerimisele ja rahvuslike jõudude tugevdamisele kaasa aitama igas positsioonis, mida erakonnakaaslased mulle sobivaks loevad.

Samuti on aeg pöörata nii erakonna kui riigi tasandil lähitulevikus märksa enam tähelepanu Eesti siseriiklikele ja välisohtudele ning olla valmis rasketeks aegadeks Eesti julgeolekuolukorras ja majanduses. Andrei Sahharov on öelnud, et halbade valikute korral tuleb alati valida kõige moraalsem otsus. See tähendab, et ka meid aitab pikas prespektiivis väärtustele tuginev poliitika, kuigi pragmaatilised otsused võivad lähiperspektiivis tunduda mugavamad.